FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
KUIDlandPL
Autor Wiadomość
mnich3001 
Administrator

Wysłany: 30-12-2008, 23:17   

Hm, nieco się tu rozmija ...

Chodzi mi o miejsce, gdzie będzie można znaleźć brakujące kuidy (autorów którzy wyrażą na to zgodę) do map i taboru i o zrobienie tego najszybciej i najprościej jak się da i nic więcej bo na nic więcej niestety nie mam czasu.

Wojtek
trainz

Wysłany: 01-01-2009, 00:42   

Popieram wniosek.To może się przydać gdy gdzieś nie można znaleźć jakiegoś kuidu,po prostu
jestem ZA.

majster12
świeżak

Wysłany: 02-01-2009, 13:54   

Jak to ma być coś w stylu DLS'a to jestem BARDZO za

Damiaan3
super trainz

Wysłany: 02-01-2009, 15:04   

Myślę że to bardzo dobry pomysł, nie tylko będzie łatwiej i szybciej szukać brakujących kuidów ale także myślę że będzie mniej postów pt: Wie ktoś gdzie można ściągnąć dany dodatek ponieważ wejdzie sobie w taki KUIDLAND ( :D) i sam poszuka, a twórcom nerwy się zaoszczędzi pewno ;).

paramaciej
świeżak

Wysłany: 02-01-2009, 16:18   

Osobiście myślę, że można by było napisać programik, który by ściągnął sobie plik *.txt z adresami plików (też *.txt) zawierającymi paczki dodatków potrzebnych do konkretnej mapy. Chodzi mniej więcej o to, że w takim pliku były by wpisane: KUID, nazwa, ew. opis i link do pliku. Program by to sobie czytał, mógłby mieć wyszukiwarkę (konkretny KUID, nazwa), a jak użytkownik wybrał, co chce ściągnąć, to by automatycznie, po kolei, zaczął ściągać. Myślę, że jestem w stanie go napisać, więc jeśli się tym zainteresujecie, zacznę kodzić.

hindus
trainz

Wysłany: 03-01-2009, 01:08   

paramaciej napisał/a:
Osobiście myślę, że można by było napisać programik, który by ściągnął sobie plik *.txt z adresami plików (też *.txt) zawierającymi paczki dodatków potrzebnych do konkretnej mapy. Chodzi mniej więcej o to, że w takim pliku były by wpisane: KUID, nazwa, ew. opis i link do pliku. Program by to sobie czytał, mógłby mieć wyszukiwarkę (konkretny KUID, nazwa), a jak użytkownik wybrał, co chce ściągnąć, to by automatycznie, po kolei, zaczął ściągać. Myślę, że jestem w stanie go napisać, więc jeśli się tym zainteresujecie, zacznę kodzić.

Lepiej odfiltrować log z Trainz Objecta :) Tak jak ja to przedstawiłem, ale mam wrażenie, że założenie jest takie - strona w czystym HTML chociaż miałaby po 1000 linijek, a do wyszukiwania proste narzędzie - Ctrl + F :)

animal76 
nowy

Wysłany: 08-01-2009, 15:12   

Z samego gadania nic nie wyjdzie. Ale można też coś zrobić. O tak np:

http://www.trainz.org/list/KUIDlandPL.php

Przyda się coś takiego?

animal76 
nowy

Wysłany: 08-01-2009, 16:58   

Zaczyna się to oczywiście tutaj.
http://www.trainz.org/list/

paramaciej
świeżak

Wysłany: 08-01-2009, 20:01   

Wracając do tego, co napisałem (wiem, że jest beznadziejny, bo to chodziło o co innego i to wcale nie jest proste w obsłudze, ale może się przyda) - link do wersji beta (brak wyszukiwarki, etc.)

http://paramaciej.110mb.com/download/kuid.zip
(najpierw należy rozpakować archiwum, a następnie uruchomić "KUID Downloader.exe").

Pozdrawiam, ParaMaciej

animal76 
nowy

Wysłany: 21-01-2009, 12:54   

Widzę, że tamat zdechł całkiem.

kilanziom
znawca
Maniak

Wysłany: 23-01-2009, 18:29   

No ja czekam na dalsze instrukcje z Waszej strony. Coś Wam posyłać? Coś Wam linkować? Niestety tylko na tyle mogę się przydać...

Andreuse
świeżak

Wysłany: 09-02-2009, 20:00   

Witam
Zastanawiam sie czy nie dalo by sie ,do kazdej mapki dodawac odrazu paczke dodatkow ktore sa one potrzebne do prawidlowego dzialania.
Ostatnio probuje pobawic sie mapka "Linia 156, Gliwice - Rybnik" i niestety nie jest to mi dane :( sciagnelem prawie wszystko z potrzebnych dodatkow, po przejsciach na stronach CZ i HU "rejestracja" :) (choc na wegierskiej stronie mozna przelaczyc na ang.)
To nadal nie mam wszystkiego bo np. z listy nie wszystkie linki dzialaja :( jak
http://www.trainz.neteasy.pl juz niema takiej strony
A przy okazji co to jest DLS ???

Steamstan 
user

Wysłany: 09-02-2009, 20:05   

1. Dział linki ptt http://www.trainz.org/ptt/index.html
2. DownLoadStation http://www.auran.com/TRS2004/DLS.php
3. Opcja szukaj, bardzo przydatne na tym forum http://www.trainz.pl/_forum/search.php
Pozdrowienia Steamstan
Ostatnio zmieniony przez Steamstan 09-02-2009, 20:07, w całości zmieniany 2 razy  

Andreuse
świeżak

Wysłany: 10-02-2009, 11:14   

Wszystko jasne ale ciagle rece opadaja z szukaniem kiudow
A mam pytanie jeszcze co do stony auran,kurcze strasznie dlugo mi sie zawsze laduje (a mam 1Mb netia) przy rejestracji mojego trs chyba z godzine trwalo zanim co kolwiek zrobilem.Czy tak ja tylko mam ???

zgred
znawca
freelancer

Wysłany: 10-02-2009, 17:07   

DLS zawsze chodzi wolno chyba że masz wykupione "First Class Ticket", żeby odrazu uniknąć głupiego pytania co to odsyłam do strony > http://www.auran.com/TRS2004/DLS.php tam jest to mniejwiecej opisane.

I na przyszłość prosiłbym o nie pisanie nie na temat.
Ostatnio zmieniony przez zgred 10-02-2009, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  

Kylo0
super trainz
Poziom respectu:

Wysłany: 02-08-2009, 19:30   

Hmmm co prawda temat stary ale bardzo mnie zaciekawiła ta kwestia posegregowania polskich dodatków, myslę więc, że to bardzo ułatwi zadanie zarówno zwykłym użytkownikom jak i samym autorom. Również często miewałem problemy ze znaleziem tego i owego, więc idea stworzenia KUIDlanduPL jest jak najbardziej trafiona. Jeśli chodzi o moją zgodę, oczywiście wyrażam taką, aczkolwiek dotyczy to tylko dodatków, które są jescze dostępne u mnie na WTK oraz te które będę robił w przyszłości. Noo... chyba że trafi się cos co bardzo jest komuś przydatne a tego nie ma to mogę to również udostępnić. Tak więc pytanie do mnicha : Jak się trzyma ta sprawa? Będzie to dalej ciągnięte czy pomysl schowany do szuflady?
Ostatnio zmieniony przez Kylo0 02-08-2009, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  

Mati4114
nowy

Wysłany: 26-10-2009, 20:21   

jestem za :)

polrus
świeżak

Wysłany: 03-05-2010, 22:52   

ja nie chcac recznie sciagac wszystkich dodatkow troche sie wycfanilem i jako stary linuksowiec uzylem WGET.
Wiem ze pod windowsa tez mozna go chyba sciagnac.

wget przy odpowiednim zestawie parametrow sciagnie wszystkie dodatki z download ptt do jednego katalogu na dysku a wtedy latwo mozna je zaimportowac

wget -r -l1 -H -t1 -nd -N -np -A.cdp -erobots=off http://www.trainz.org/ptt/_download/_download.html

przy adresie z taboru mozna zmienic l1 na l2 wtedy zejdzie w rekursywnie zejdzie o jeszcze jeden poziom glebiej w wyszukiwaniu plikow cdp na stronie

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 03-05-2010, 22:57   

jeszcze jeden kotlet......

a co twoj post wnosi do tematu???

wiesz ile do windowsa jest menagerow pobierania??

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Trejser 
nowy

Wysłany: 09-05-2010, 14:59   

Radziosław napisał/a:
Coś co robił Zwierzak jest świetne. Warto by to rozwinąć i dodać screeny dodatku. Takie coś jest na którejś niemnieckiej stronicy.

Oto ta strona http://www.trainz-index.de.vu/. W zamierzeniu miał to być zbiór całego niemieckiego taboru jaki został stworzony do Trainz na jednej stronie. Nie zawsze wypisane są dodatkowe pliki i nie jest to już zbyt aktualne.

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 06-01-2011, 23:08   

Witam, na wstępie napiszę, ze proszę na mnie nie krzyczeć "Ty stary kotlecie", bo zgodę na rewitalizację ( tak tak ) tego tematu mam od Guru :P

Przyszedł sobie taki czas, że Lutek który nie ma talentu do modelowania itp. chcę zrobić coś pożytecznego dla społeczności PTT.

Chciałbym dokończyć, a właściwie rozpocząć pracę nad tym co miało być zrobione już kiedyś- KUIDlandPL.

Jako, że to dopiero zalążek całej "inwestycji" chciałbym od nowa rozpocząć w tym wątku burzę mózgów. Jak to widzicie? Czy przydałoby się coś na wzór DLS- wpisujemy kuid i ściagamy dodatek, czy wystarczyła by lista kuid z bezpośrednim linkiem do strony gdzie widnieje dany dodatek? W stylu

1. <kuid:1234:56768> -> Lokomotywa SP45-001 ( podany w nazwie link )
2. <kuid:1234:56768> -> Lokomotywa SP45-001
3. <kuid:1234:56768> -> Lokomotywa SP45-001

Itd...

;>

Proszę o postowanie ;-)
Ostatnio zmieniony przez Lutek 06-01-2011, 23:09, w całości zmieniany 1 raz  

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 06-01-2011, 23:22   

Pomysł dobry, myślę że lepiej skorzystać wzoru jaki jest na DLS, czyli wykorzystanie pól jakie są na DLSie: kuid, username, title ale już bez description z podziałem na wersje Trainz.

Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 06-01-2011, 23:51   

Takie coś miałem też na myśli - tylko że zrobić na własnej stronie typu "kuidy download'u strony Shaggy'ego". Tylko że ja mam tam kilkanaście dodatków więc to nie problem zrobić, a po za tym wszystkie swoje dodatki (kuidy) mam spisane w pliku tekstowy, na taki pomysł wpadłem jak wydałem 1 dodatek i teraz każdy sobie wpisuje. Tylko że, Ty chcesz zrobić wszystkie dodatki PL, a tego jest w xxx, chyba że każdy kto coś zrobił, dawałby od siebie listę swoich dodatków... (ale nie każdemu się chce jak wydał mase tego) Część też można spisać z Download PTT.

A najprostszym sposobem jest dawanie kuid'ów pod dodatkiem i przez google znajdujesz go bez problemu.

Btw: Warto by było dodać wyszukiwarkę w PTT DOWNLOAD, nawet tą guglową ale żeby była widoczna na stronie :)

znawca

Wysłany: 06-01-2011, 23:54   

Jak dla mnie to pierwszą realizacją mogłaby być wyszukiwarka kuidów istniejących na PTT podobna do rozwiązań czeskich. Wpisać kuid, a w odpowiedzi dostać odpowiedni link do karty pobierania z download PTT. Alternatywnie wpisywanie nicku autora i lista linków do kart z jego dodatkami.

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 07-01-2011, 00:14   

Cytat:
Tylko że, Ty chcesz zrobić wszystkie dodatki PL, a tego jest w xxx, chyba że każdy kto coś zrobił, dawałby od siebie listę swoich dodatków... (ale nie każdemu się chce jak wydał mase tego)

Nie wyobrażam sobie spisywana każdego kuidu z dodatku... Raczej liczyłbym na małą pomoc od właścicieli kuidów ( dodatków ).

Cytat:
Alternatywnie wpisywanie nicku autora i lista linków do kart z jego dodatkami.

Ale tutaj chodzi o całą bazę PL dodatków ( kuidów ) a nie tylko te co wiszą na PTT, Nie wszystkie dodatki wiszą tylko na PTT.

Odpowiedz do tematu