Wysłany: 20-06-2011, 21:03 Fatal error po zainstalowaniu mapy
Siema. Muszę się przyznać do błędu że zainstalowałem mapę "Zimowisko" która jest po TS2009 i mam teraz problem z TRS2004. Nie chce mi się włączyć. Wyskakuje fatal error
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20-06-2011, 22:16
To na jaką cholerę instalujesz mapę stworzoną pod TS2009 na swojego prekambryjskiego TRS2004, skoro z góry wiadomo, że NIE MA TAKIEJ OPCJI, żeby ona odpaliła? :]
Teraz won do folderu World/Dispatcher i szukaj folderu z Zimowiskiem, następnie delete i jeżeli to serio przez tę mapę, to powinno wsio grać jak powinno.
Usunąłem mapkę ale dalej mi nie odpala gra. Chyba całkowicie mi się rozwalił trainz. Muszę świeżaka zainstalować. I teraz moje pytanie, czy jest jakiś sposób na zainstalowanie kilku dodatków naraz ? Bo naliczyłem u siebie 9220 :D i teraz przeraża mnie klikanie każdego osobno :D czy jeśli skopiuje dodatki z ...world\dispatcher\downloads do świeżej gry to normalnie będę je miał czy muszą przejść przez proces instalacji ? kiedyś też coś czytałem o takim programie CDP batcher dzięki któremu można instalować kilka dodatków naraz ale nie mogę go znaleźć
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 23-06-2011, 16:48
Przy de instalacji gry będzie komunikat czy usunąć wgrane dodatki dasz "NIE" i już. Później te dodatki przenieś do katalogu z nowo wgraną grą do folderu world dispatcher i usuń plik aset.tdx i po wszystkim. Trainz się będzie troszkę dłużej włączał ale dodatki powinny się pojawić
Ostatnio zmieniony przez Cris 23-06-2011, 16:49, w całości zmieniany 1 raz