Teraz moja kolej wypowiedzi.
Jeśli użytkownik jest 10, 11, 12 letni, to należy edukować. Edukacja polega na nagradzaniu za dobre i karaniu za złe. Przypomina mi się niejaki "togier", który myślał, że mu wszystko wolno i dostał patelnią po głowie. Uspokoił się? Uspokoił i na dodatek troszkę zmienił, na lepsze.
Jeśli użytkownik jest 15 letnim zbuntowanym przeciwko wszystkiemu nastolatkiem, to należy banować natychmiast, ale z odpowiednim listem miłosnym do niego, za co dostał karę i na jak długo. Jeśli przemyśli swój błąd, to wróci, jeśli w du ... szy będzie miał zabawę w pociągi (bo to nas w końcu pociąga), to nie wróci po okresie zakończenia bana.
Jeśli użytkownik ma już swój rozumek i ma załóżmy ponad 19 lat a zachowuje się jak "pajonk999", to należy wystosować do takiego delikwenta list na PW z informacją ostrzegawczą i powiadomieniem co się nie podoba w jego stylu bycia (taki list admin powinien mieć napisany w notatniku, na wszelki wypadek pojawienia się innych niegrzecznych chłopców).
System nagród i kar ... pojęcie względne, ale bezwzględne dla Admina !!
Karać, ale rozsądnie i nie zniechęcać do PKP i TRS'a tych, którzy możliwe, ze nie mieli okazji nauczyć się ogłady z netem i z poprawną polszczyzną (w rodzinach patologicznych odrabianie lekcji z języka polskiego polega na słuchaniu 'rynsztoka' rodziców lub robiena 'dymu' w mieście).
Ostatnia sprawa ... user, który siedzi na necie kilka lat i TRS'a zna od podszewki nie ma prawa mówić do nowego usera: "ej aleś ty ciemna masa, pobierz dodatki, PVLle, kabiny i wózki" ... nowy user myśli wtedy: "dodatki mieszkaniowe mam, wózek dla dziecka mam, ale może faktycznie pewuela nie mam ale spytam się żony". Stąd bierze się post pod postem nowego usera.
Było śmiesznie? Nie, czasami to jest tragiczne i przypominają mi się słowa z wojska: "największa głupota jak kot jeb.e kota".
Witajcie!
Zbaczając nieco z kursu, ja wywaliłbym takich delikwentów jak pająk (ileś tam) za chamstwo i brak kultury... wszak przecież szkoła i rodzice wychowują, a nie musimy my tego trobić... Często koledzy potrafią zniekształcić umysł młodego człowieka, ale w głebi duszy to od niego samego zależy czy chce się zachowywac tak, a nie inaczej...
Złe zachowanie bardzo łatwo potrafi wejść w krew i już później nawet osobnik nie zwraca uwagi na to, co jest dobre a co złe, i jak kulturalnie powinno się do ludzi zwracać. Jak ktoś prosi kogoś o pomoc, to stara się robić to w sposób grzeczny, spokojny, a nie jakby zaraz miał pożreć pół forum za to, że jest kompletnym cepem do kwadratu i nie potrafi 3 razy napisanej myśli odczytać.
Drastycznie? Mamy demokrację, ale jak widać czasem warto trzymać w ryzach niektore sprawy -> już nie raz pokazało życie, że łatwo o anarchię :P.
Pozdrawiam!
No nie wiem. Wątpię aby osobnik 10-12 letni umiał założyć konto na auranie...
Rotfl , ja założyłem konto na Auranie jak miałem 8 lat.
To co w związku z tym?
Myślę, że osobników w wieku lat 10-12 należy edukować. Pamiętam bardzo dobrze swój pierwszy post na forum (nie będę podawać adresu). Miałem wtedy 12 lat może... Jak sobie przypominam co tam wtedy napisałem, to mi się włos na głowie jeży. Dostałem wtedy tam niezłą reprymendę i obeszło się bez ostrzeżenia. I od tego czasu, ani razu na żadnym forum nie dostałem bana czy ostrzeżenia. Myślę, że to czy ktoś jest Trollem, bądź jak komu wygodnie Dzieckiem Neo, to zależy też od jego charakteru, sposobu bycia, zachowywania wartości merytorycznej swojej wypowiedzi. Wychodzę z takiego założenia: "Trollu! Nie masz nic ciekawego do napisania, nie pisz - bo dostaniesz ostrzeżenie..."
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-03-2008, 17:38
Praktycznie bez komentarza. Nie ma tu się co bawić w jedno ostrzeżenie, z całym szacunkiem ale gdy widać że taki user w dodatku bezczelnie klnie, jak by spokojnie se gadał z kolegami z pod bloku, no to przepraszam bardzo.. Odrazu ban i żegnamy takiego.
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
A ja myślę,że ten gościu z filmika to grał w sapera:).
Co do tematu,odrazu należy banować te osoby, które stają się już naprawdę upierdliwe i zaczynają rzucać mięsem,a co do reszty to można jeszcze dać szanse,póki cierpliwość się nie skończy:)
Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
MaT
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 10-04-2008, 21:21
Moim zdaniem takie gadanie to jest brak kultury strasznie.... Ja mam 13 lat i mam szacunek do starszych i wooguje. A na dodatek jeszcze do administratora bez ktorego by niemogl pisac na Tym forum. Ja na Twoim miejscu bym mu dal bana! Bo to jest zle wychowany dzieciak :/
Pomógł: 12 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 537 Skąd: Noreg
Wysłany: 11-04-2008, 09:15
leonek74 napisał/a:
Teraz moja kolej wypowiedzi.
Jeśli użytkownik jest 10, 11, 12 letni, to należy edukować. Edukacja polega na nagradzaniu za dobre i karaniu za złe. Przypomina mi się niejaki "togier", który myślał, że mu wszystko wolno i dostał patelnią po głowie. Uspokoił się? Uspokoił i na dodatek troszkę zmienił, na lepsze.
Leonek74 pomylił chyba wychowanie z tresurą i to - nie przymierzając - psiaka
Jak nasika - wepchamy mu nos w to, co zrobił
A jak będzie grzeczny - dostanie ciasteczko
Opresywna wizja. Dziękuję, postoję.
A co do togiera, to akurat ja dobrze pamiętam, jaki był raban, jak się zabierałem za edukację tego Pana. Ile to ja się wtedy jobów nasłuchałem.
W kwestii ankiety - czy aby na pewno możliwe są dwa rozwiązania? Albo da się wychować albo adieu? Jak już wspomniano - do tanga trzeba dwojga. Poza tym obiektywna rzeczywistość jest taka, że przy tego typu "instytucji", jaką jest forum internetowe - z założenia jednak co bądź anonimowe - nie uniknie się mniej lub bardziej gościnnych występów tego typu osobników. Oczywiście zakładając, że ma to być forum ogólnodostępne, a nie forma "tylko za zaproszeniem" (która sama w sobie także nie do końca się sprawdziła w przypadku AFT).
Obdarzanie takich użytkowników przydomkiem dzieci neo itp. epitetami niczego nie zmieni, bo problem tkwi gdzie indziej - po prostu w braku netykiety. Wystarczy prześledzić kilka tutejszych wątków - przepraszam - ale momentami chamstwo bije po oczach i to bynajmniej nie od ludzi, których przyjęło się nazywać trollami.
Idzie więc nie o to, czy ktoś umie/chce korzystać z forum, tylko o to, czy ktoś w osobie po drugiej stronie monitora dostrzega partnera w rozmowie, czy po prostu kogoś, komu można nawrzucać, by lepiej się poczuć, by się dowartościować, whatever...
Nie orientuję się za bardzo w obecnej strukturze Forum ale imo (z czasów, kiedy się orientowałem) dobrą metodą była moderacja posta przed publikacją. Oczywiście wiązało się to z odpowiednią ilością osób sprzątających, by nie było przestojów, jednakowoż zaleta tego rozwiązania jest taka, że - zakładając, że moderacja dotyczyłaby np. każdego nowego usera przez - powiedzmy 20 postów - moderator akceptując/lub odrzucając dany post (podając przy tym zainteresowanemu powody odrzucenia) mógłby rzeczywiście kształtować pewne nawyki, typu jasne formułowanie myśli, podawanie możliwie kompletnej informacji, czy chociażby - skandaliczna w wykonaniu niektórych - ortografia itp. itd. Może i czasochłonne i pewnie trochę kontrowersyjne ale na zasadzie alternatywy tresura/ban, czy po prostu "ku zastanowieniu się". Oczywiście "czepiłem" się tutaj edukacji w rozumieniu Leo, co wcale nie musi się pokrywać z tym, co miał na myśli Autor ankiety. Amen. ;)
Ostatnio zmieniony przez MalignusPL 11-04-2008, 09:20, w całości zmieniany 7 razy
To, ze jestes ode mnie o 20 lat staszy nieznaczy ze mozesz mnie obrazac i nazywac dzieckiem neostrady
Inieoceniaj mnie po kilku postach bo nic o mnie niewiesz i bys sie zdziwil jak bys sie dowiedzial kim jestem i czym sie zajmuje,a wiec daruj sobie idiotow i dzieci neosrady bo takiemu starszemu panu to nieprzystoi.
Wgralem 2 lokomotywy posciagalem do nich wszystkie elementy silnik wozki itp i te programy tez i wreszcie mi sie pojawile one w grze stoja na torze ale nieda sie nimi jezdzic ,sa jak wagony moge je tylko do skladu dolaczyc i tyle... silnik wgralem.
ps.Mnich i troche szacunku dla nowego forumowicza
oraz
Juz niebadz taki madry
To xxx skad niby mam pobrac te dodatki e ? ty siedzisz w tym noc i dzien przed pare lat pewnie to wiesz , ale ja niewiem
To tylko cześć z tfu-rczości naszego nowego pupilka. Chciałbym, aby te 2 zacytowane posty stały się początkiem do dyskusji.
Jak zapewne każdy z Was pamięta, co jakiś czas pojawia się i znika user, który za nic ma obowiązujące w sieci zasady, ma w d...e wszystko i wszystkich i pewnie gdyby nie to, że potrzebuje pomocy pewnie by nas tu wszystkich osobiście rozszarpał.
Tak więc, czy nasz "NOWY" pupilek może wszystko?
jeszcze takie coś napisał
Kashmir mam szacunek do was ale chyba wy do mnie nie... zreszta niewazne
Pare osob mi pomoglo powiedzialo ,co i jk ale niektorzy wola walic teksty idiota noob bo czegos tam niezauwazylem itp.. to troche nie fair...
Az boje sie zapytac o jedna rzecz :) ale zaryzykuje - wiecie skad sciagnac dw.centralny lub dworzec wschodni w w-wie ? tylko niech napisza osoby ktore wiedza skad sciagnac... a nie zebym poszukal
szukalem i niestety niemoge znalesc.
Ps. te wagony z PTT.TRAINZ.PL Ilokomotywy sa zrobione perfekcyjnie szacun dla ich tworcow
pod znaczyłem co on napisał
_________________ I o matko, mam taki sam mikser w domu.
To, ze jestes ode mnie o 20 lat staszy nieznaczy ze mozesz mnie obrazac i nazywac dzieckiem neostrady
Inieoceniaj mnie po kilku postach bo nic o mnie niewiesz i bys sie zdziwil jak bys sie dowiedzial kim jestem i czym sie zajmuje,a wiec daruj sobie idiotow i dzieci neosrady bo takiemu starszemu panu to nieprzystoi.
Wgralem 2 lokomotywy posciagalem do nich wszystkie elementy silnik wozki itp i te programy tez i wreszcie mi sie pojawile one w grze stoja na torze ale nieda sie nimi jezdzic ,sa jak wagony moge je tylko do skladu dolaczyc i tyle... silnik wgralem.
ps.Mnich i troche szacunku dla nowego forumowicza
oraz
Juz niebadz taki madry
To xxx skad niby mam pobrac te dodatki e ? ty siedzisz w tym noc i dzien przed pare lat pewnie to wiesz , ale ja niewiem
To tylko cześć z tfu-rczości naszego nowego pupilka. Chciałbym, aby te 2 zacytowane posty stały się początkiem do dyskusji.
Jak zapewne każdy z Was pamięta, co jakiś czas pojawia się i znika user, który za nic ma obowiązujące w sieci zasady, ma w d...e wszystko i wszystkich i pewnie gdyby nie to, że potrzebuje pomocy pewnie by nas tu wszystkich osobiście rozszarpał.
Tak więc, czy nasz "NOWY" pupilek może wszystko?
jeszcze takie coś napisał
Kashmir mam szacunek do was ale chyba wy do mnie nie... zreszta niewazne
Pare osob mi pomoglo powiedzialo ,co i jk ale niektorzy wola walic teksty idiota noob bo czegos tam niezauwazylem itp.. to troche nie fair...
Az boje sie zapytac o jedna rzecz :) ale zaryzykuje - wiecie skad sciagnac dw.centralny lub dworzec wschodni w w-wie ? tylko niech napisza osoby ktore wiedza skad sciagnac... a nie zebym poszukal
szukalem i niestety niemoge znalesc.
Ps. te wagony z PTT.TRAINZ.PL Ilokomotywy sa zrobione perfekcyjnie szacun dla ich tworcow
pod znaczyłem co on napisał
Kashmir dobrze napisał więc nie wiem o co Ci chodzi ale napisał szczerą prawdę o takich userach jak Ty :P
Dw Centralny i Wschodni jeszcze nie powstał :P
Ostatnio zmieniony przez Kamil 19-04-2008, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
@Jarek: "Kto pyta nie błądzi" - tylko chodzi też o to, aby umieć we właściwy sposób zapytać. Bo jak narazie obswerwuję coniektorych w dziale Szukam (między innymi Ciebie), to włos mi się jeży na glowie tylko i wyłącznie z tego powodu, że nie ogarnaicie tematu/problemu dość precyzyjnie i wyczerpująco. Stąd nie ma się co dziwić, że jak pada jedno głupie pytanie (w tym wypadku mało precyzyjnie), wówczas tysiące głupich odpowiedzi (nie na temat).
PS. Nikt nikogo nie traktuje wrogo, przynajmniej nie chcialbym, aby taki klimat zapanowal na forum.
Ostatnio zmieniony przez Maki 19-04-2008, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Tak, dziś wieczorem przez forum przewaliła się kolejna fala idiotów, niżej cytuję fragment s SB, ku pamięci:
[Dzisiaj 22:11] Spencer93: kto?
[Dzisiaj 22:12] irekec: maki -> spoko - wszystko jest pod kontrola :) aluzju moja co by nie za szybko zamykać co kolwiek bez podania rozwiazania problemu :)
[Dzisiaj 22:12] margera: Boze, Spencer93 po co tu spamujesz?
[Dzisiaj 22:13] Spencer93: a tak sobie
[Dzisiaj 22:14] margera: kilanziom -> dziekuje za info. niestety takie cuda nie jezdza przez moje miasto i nie mialem z nimi stycznosci. powodzenia w dalszej pracy :)
[Dzisiaj 22:14] Wariat: Spencer, a mama wie co robisz w internecie. Pozwala ci?
[Dzisiaj 22:15] Spencer93: no
[Dzisiaj 22:15] margera: Spencer93 jak CI sie nudzi to sie rozbierz i popilnuj ubrania zamiast balagan robic :)
[Dzisiaj 22:16] Spencer93: już to zrobiłm :->
[Dzisiaj 22:16] Wariat: i jak ? :>
[Dzisiaj 22:17] Spencer93: Jezu! Bardzo Ekstremalnie! Chętnie bym to powtórzył
[Dzisiaj 22:17] Alana: PROSIMY NIE KARMIC TROLI
[Dzisiaj 22:18] margera: kiedys to na komunie rowery dawali, a teraz internetu sie ludziom zachcialo. Boze, Ty widzisz i nie grzmisz.
[Dzisiaj 22:18] maki: łoj
[Dzisiaj 22:18] Spencer93: Ostatnio zamroziłem płytę z moim trs2006
[Dzisiaj 22:19] Spencer93: I odkryłem że masło jest maślane
[Dzisiaj 22:20] Spencer93: A tak wogóle to jestem Albert Einstein
[Dzisiaj 22:20] Wariat: dzizas skad to sie bierze? chyba z kukurydzy?
[Dzisiaj 22:20] Alana: z czarnobyla
[Dzisiaj 22:20] Spencer93: No a skąd?
[Dzisiaj 22:20] Wariat: Spencer wiesz co to netykieta?
[Dzisiaj 22:20] maki: spencer uspokoj sie :)
[Dzisiaj 22:21] Spencer93: Dobra. Szczerze? To ja siedzę przed monitorem i płaczę ze śmiechu
[Dzisiaj 22:21] Wariat: i vice versa
[Dzisiaj 22:22] Wariat: oh sorry, ty nie wiesz co to znaczy i vice versa... :D
[Dzisiaj 22:22] maki: Prosze cie abys sie uspokoil, bo w ten sposob i tutaj zrobisz ognisko
[Dzisiaj 22:22] Spencer93: żal mi takich jajogłowców jak wy. współczucie... serio
[Dzisiaj 22:23] Spencer93: Ja tego nie napisałem To lukannio mi wpad pod nos i zaczoł pisać
[Dzisiaj 22:23] maki: nie rob sobie jaj przynajmniej
[Dzisiaj 22:23] maki: takie rzeczy koncza sie banami
[Dzisiaj 22:23] Spencer93: Dobra
[Dzisiaj 22:23] maki: reszta sam wiesz jak konto icka sie skonczylo... dobrze wiesz
[Dzisiaj 22:24] Spencer93: no
[Dzisiaj 22:24] maki: no to pogrzyba w to dalej brniesz... bedzie ban zlwaszcza na ip i na inne ciekawe rzeczy
[Dzisiaj 22:24] Spencer93: sory
[Dzisiaj 22:24] irekec: ernie - konkret i dosad - to co lubie - zwlaszcza po 0.7 l na leb ( imieniny żony ) - jesteś moim idolem ::: )))
[Dzisiaj 22:25] Wariat: pozdrawiamy malzonke :)
[Dzisiaj 22:27] Spencer93: i kotlety
[Dzisiaj 22:27] Spencer93: sory tak mi sie wymsklo
[Dzisiaj 22:28] maki: wariat... stul się spencer tez
[Dzisiaj 22:28] maki: i nie klnij
[Dzisiaj 22:29] Wariat: buahahaha
[Dzisiaj 22:29] lukannio: to nie na twoja wyobraznie.!!!
[Dzisiaj 22:29] Wariat: kaloszyniaki mnie zbija ;P
[Dzisiaj 22:30] lukannio: wiesz co to JUDO??? slyszales w swoim zasranym zyciu taki trudny wyraz???
[Dzisiaj 22:30] lukannio: mogli bysmy sie zmiezyc....
[Dzisiaj 22:30] maki: posypia sie bany
[Dzisiaj 22:30] Wariat: wiesz co to konfabulacja? ty zes konfabulant
[Dzisiaj 22:30] maki: juz mnie to wkurzac zaczyna, ze spencer sobie gra, wariat dalej to ciagnie
[Dzisiaj 22:31] lukannio: nie wstalbys
[Dzisiaj 22:31] kilanziom: hmm
[Dzisiaj 22:31] lukannio: on sie wylogowal.. ja jaestem jego kuzynem
[Dzisiaj 22:31] maki: lukanino=spencer=icek?
[Dzisiaj 22:31] maki: i to samo ip tak?
[Dzisiaj 22:31] kilanziom: czy dzieci neostrady nie powinny już spać po 22ej :P?
[Dzisiaj 22:32] lukannio: nie!!
[Dzisiaj 22:32] Alana: taa a ja jestem ksiezniczka elzbieta
[Dzisiaj 22:32] maki: mieszkacie w jednym pokoju jo?
[Dzisiaj 22:32] Pawel_15: popieram erniego i wariata w 120%. Panowie zróbcie porządek bo niesmacznie tu się zrobiło...
[Dzisiaj 22:33] Wariat: ojeje ciuciuciuciuciu
[Dzisiaj 22:34] Spencer93: TAK MIESZKAMY W JEDNYM POKOJU
[Dzisiaj 22:34] maki: no to macie oboje won z forum
[Dzisiaj 22:34] Spencer93: JUTRO WAM POKAżę ZDJęCIA
[Dzisiaj 22:34] maki: icki nie icki kazdy
[Dzisiaj 22:34] maki: nie chce zdjec mam dosc, ze robi sie tu syf
[Dzisiaj 22:34] Yaro: Dokładnie, gdy nie ma jednego ,wkracza drugi, gdy nie ma drugiego wkracza trzeci. CHyba że masz kuzynów nawet w oczyszczalni. Moja propozycja ? Ban na IP
[Dzisiaj 22:34] Spencer93: wRZUć NA LUZ
[Dzisiaj 22:35] maki: prosilem o spokoj, ale mimo prosb zrobil sie ladny bajzel
[Dzisiaj 22:35] Alana: neozdrada
[Dzisiaj 22:35] Yaro: Pewnie śpicie w jednym łóżku, tu nie ma takiego durnego luzu, WON proszę grzecznie
[Dzisiaj 22:37] margera: Maki, pomodle sie jutro w kosciele ze Ciebie przez tego bana :)
[Dzisiaj 22:37] Yaro: O kurde, ależ dziwne rzeczy, no bardzo ciekawe- Spencer dokładnie taki sam ma avatar jak Icek miał..., z mojej strony kuniec, nie będe bajzlował
[Dzisiaj 22:38] Lord: Moderatorzy zlitujcie się, banan zarówno spencerowi jak i lukannio i bedzie spokój. bo widzę że nic innego nie da rady
[Dzisiaj 22:38] Wariat: Lord, ciii bo wiesz... JUDO!
[Dzisiaj 22:39] irekec: halo - > nia nadanżam z odświeżaniem forum : ) - jest sobota , wieczor - trochę luzu na SB :)
[Dzisiaj 22:40] Lord: Wariat- spoko
[Dzisiaj 22:40] Lord: ma sie tą siłe przebicia ;)
[Dzisiaj 22:40] maki: Luz w koszulkach ;)
[Dzisiaj 22:41] Alana: taa judo
[Dzisiaj 22:42] Alana: dnictwo trzeba tepic
[Dzisiaj 22:43] Yaro: Żu do! A ja trenowałem SU DO KU!!
[Dzisiaj 22:44] erniesouchak: a ja HA RA KI RI
[Dzisiaj 22:44] erniesouchak: raz nawet zadzialalo :]
[Dzisiaj 22:45] Yaro: ja dokładnie znam karate, judo, jujitsu, i pare innych słów. np. jeszcze FUJI, bo taki aparat mam
[Dzisiaj 22:45] Lord: Ernie- po trzech falstartach musiało
[Dzisiaj 22:45] irekec: Erni -> czy mógłbyś to oskryptować ? hehe
[Dzisiaj 22:47] erniesouchak: World.DeleteVehicle(Spencer93); :D
[Dzisiaj 22:50] irekec: Auran da Ci dożywotni etat - congratulations hehe
[Dzisiaj 22:52] Yaro: Tak. Za to, że Spencer, lub jego rozniesiona po polsce (lub pokoju) rodzina tam nie dotrze.
[Dzisiaj 22:56] irekec: Yaro -> a tak a propos to jak wyszlo z ta kontrolą na wiślanym , bo jakoś tak zamilkłeś - znzjomy mechanik przekazal Ci namiary na tego kontrolera ? - no podziel sie info !
[Dzisiaj 22:58] kilanziom: I co z tą 0837? miałeś sprawdzić.
[Dzisiaj 22:59] Yaro: O masz! Przypomnieć mi trzeba! Jutro mi mechanik da wszystkie rozkłady i wogle, a 0837 Ci napiszę jak będzie jechać, lub napiszę gdzie stoi i z kim :)
[Sob 23:03] Yaro: A co do kontroli, pokiełbasiłem zinstruktorem, nawet podobno jeden krąży po galeriach i sprawdza mechów
[Sob 23:05] EP09-043: ale się forum schamiło - w ciągu jednego dnia 1 ban, zakaz pisania i pojedyńcze ostrzerzenie
[Sob 23:09] erniesouchak: nie schamilo tylko lud zabral glos bo mial dosc
[Sob 23:10] maki: oby jak najmniej takich ekscesów... miło mi nie jest jak się wszyscy żrą ze sobą
[Sob 23:13] kilanziom: znaczy gdzie stoi to wiem. Codziennie bywa pod EC Żerań, gdzie mechanik próbował mi ją sprzedać jak będę miał walizkę.
[Sob 23:14] kilanziom: ale dla mnie to nowość... bo wcześniej ten spalinowóz bywał tylko w rejonie Konstancina i Kawęczyna w WWA.
[Sob 23:19] irekec: Yaro -> ja naprawde odpadam po ....) : ) - jaki instruktor i po jakich " galeriach" ? - dawaj no tu konkrety kurna :)
[Sob 23:37] maki: dobranoc :)
Niestety, gra Trainz w jakiś magiczy sposób zawsze przyciągała wszelkiej maści oszołomów i pewnie nie jest to koniec i pewnie jeszcze niejednego oszołoma tu zobaczymy. Kilka kont zostało zablokowanych, kilka wulgarnych wpisów w SB wykasowanych, cóż, samo życie.
I żeby w jakiś sposób to podsumować, bynajmniej z mojej osobistej strony - cieszę się bardzo, że jestem taki jestem i, jak mam nadzieję, jeszcze z siebie idioty nie zrobiłem a mój ojciec nie ma czego żałować. Może to i mocne słowa i temat do przemyśleń, ale takie jest życie.
Jako ze zostalem ujety w " przeglądzie tematu " " kolejnej fali idiotow " chcialbym się zapytać czy mam sie już czuć idiotą ?? - rozumię taki sens ujęcia mnie w tym eleganckim towarzystwie .
Jako ze zostalem ujety w " przeglądzie tematu " " kolejnej fali idiotow " chcialbym się zapytać czy mam sie już czuć idiotą ?? - rozumię taki sens ujęcia mnie w tym eleganckim towarzystwie .
Hmm sądzę, że wywalenie wszystkich zwykłych ludzi z opisu z SB zajeło by mnóstwo czasu.
Zreszta wtedy całe "strzeszczenie" nie miałoby sensu.
- czy napisałeś w SB coś czego byś nie chciała napisać?, czy masz się czego wstydzić z tego co napisałeś?, czy czujesz się idiotą? Ja sądzę, że nie, nawet bez dokładnego czytania masz w ciemno moją nerkę.
łłłłłłłłłleee - myślałem że jest jakaś nagroda za " idiote roku " :) niewywalenie " wszystkich zwyklych ludzi " skutkuje domniemaniem brania udzialu w tym konkursie - uważam to za mały bląd mnicha - choc to indywidualna ocena postów :)
Mnich -> spoko - oglądam Adamka , robiem uniki i chyba lekko sie pobudziłem :) ( imieniny , te sprawy hehe )
Niechcem nerki - filtruj długo i szczęsliwie ku Twojej chwale :)
Ostatnio zmieniony przez irekec 20-04-2008, 00:39, w całości zmieniany 2 razy