Cześć! Od kilku dni dostałem nadchnienia do stworzenia jakiejś ciekawej trasy z użyciem pociągu En57 :) Trasa jest w 100% fikcyjna. Proszę o skomentowanie mojego dotychczasowego dzieła które jeszcze nie jest ukończone.
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 18-07-2008, 18:13
No wiec tak. Wymień sieć trakcyjną na polską od chetsera, perony masz za blisko Kibla, zmień sobie sygnalizacje na V3 od Erniego, dodaj więcej roślinności i zmień sobie "kolor ziemi" bo trochę monotonią wieje.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 37 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 18-07-2008, 18:16
Na 1 skrenie peron wchodzi w skrajnię, sieć trakcyjna do wymiany na sieć Chestera (chester.trainz.pl) roślinność podobnie (http://www.greenery.name/mstsg/mstsgd.htm?trainz,1)
No wiec tak. Wymień sieć trakcyjną na polską od chetsera, perony masz za blisko Kibla, zmień sobie sygnalizacje na V3 od Erniego, dodaj więcej roślinności i zmień sobie "kolor ziemi" bo trochę monotonią wieje.
Zmodernizowałem już jeden segment proszę oto efekty: . Rzeczywiście czuć różnice po zmianie tekstur ;) Jak wchodzę na starą część mapy to czuć że czegoś brakowało, aha no i bardzo dziękuję za linki do elementów :D.
Zmiany: więcej trawy, nowa trakcja, ale nie umiem ustawić tych semków i dałem malutki ale również nie chce współpracować ;/ może ktoś mi pomorze ustawić? ;p
W oknie, gdzie masz wybór semaforów itp. jest taka ikonka ze znakiem zapytania. Klikasz na nią, a potem na semafor, robisz powiązanie i voila! Pamiętaj, że każdy semafor musi mieć swoją nazwę, którą zmieniasz tym samym narzędziem. Pozdrawiam placuch
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 18-07-2008, 22:04
Hmmm. Trawa ok. Nie wiem co ty zrobiłeś z przejazdem? Postaw sobie te ZWD, są na PTT do pobrania a od sony`ego pobierz słupki i znaki, które są przy przejeździe. Sieci trakcyjnej nie wymieniłeś :)
Trakcja różni się od poprzednich, a tych od Cheastera nie umiem znaleść w grze, jakby znikły :( szukałem pod każda kategoria i żaden nie pasuje z tych pokazanych na stronie z downloadu :(. Jeżeli chodzi o przejazd to moja "Inwencja twórcza" ^^ próbowałem dać uniwersalny ale tak jakoś coś dziwnego wyszło ;p
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 19-07-2008, 08:24
A propos semaforów. Trzeba jeszcze odróżnić nazwę semafora, od nazwy semafora.
Otóż ta nazwa wyświetlana na tabliczce pod semaforem nie ma żadnego znaczenia do ustawiania zależności. Ważniejsza jest nazwa obiektu. Kiedyś się w tym zamotałem.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 20-07-2008, 14:18
Napisz do mnie na gg1334547 i napiszę ci wsyzstko o przepisach E1, o konfiguracji wzkaźników i semaforów, tarcz według E1, odległościach oraz o ich nazewnictwie, bo nie jest to byle jak, tylko wszystko, metr do metra. Pozdrawiam :)
Hehe i bardzo dobrze - sam korzystam z tej sieci + pakiet uzupelniający z DLS http://www.auran.com/TRS2...ssetPackID=2846
W końcu to mapa fikcyjna , a ta siec jest wbudowana ( + pakiet uzupelniający ) i najwazniejsze - mniej obciąża kompa i tak nie spada nam na stacjach fps jak chociażby przy sieci JDS .
Myślę że mapa ukończona, jeżeli chodzi o semafory to mam ich z 6 w grze wiec nie ma sensu wymieniać. Jeżeli ktoś będzie chciał więcej screenów to oczywiście zamieszczę.
P.S od jutra biorę sie za kolejna mapke! :D
_________________ A jeżeli panienka zechce to na weekend pojedziemy do Czech!. O nie byle nie PKP!
Ostatnio zmieniony przez AppleG 21-07-2008, 16:30, w całości zmieniany 3 razy
Fajna mapka, tylko taka przykrótka mi się wydaje troszeczkę :) Może by ją tak troche bardziej rozbudować?? ;> Bardzo mi się ten ostatni screen spodobał ^^. Powodzenia w dalszej pracy!
Odp:
1. Postaram sie powymieniac część ale przy 31 segmentach to trudno bedzie.
2.Faktycznie tor zakreca, ale peron tez tylko nie bylo widac na zdjeciu http://img395.imageshack....poprawkawq2.jpg
3. Ok uzyje
4. Ups to taki maly error ktory zapomnialem usunac ;p
5. Zastanowie sie
6. Fakt pusto, jest to miejsce na postawienie fabryki, farmy lub Bog wie czego, moja trasa jest pasazerska, jednak zrobilem tor dla transportu, jednakze z niego nie kozystam wiec miejsce stoi puste, jezeli ktos bedzie chcial sciagnac to sobie wstawi co chce.
7. Da sie zrobic ;p a raczej wydluzyc ;p
8. Popraw link
9. Wlasnie a propo klawisza I to moze ktos wytlumaczyc na czym to polega bo probowalem ale nie czuje roznicy.
Pozdrawiam.
_________________ A jeżeli panienka zechce to na weekend pojedziemy do Czech!. O nie byle nie PKP!