A pomyśleliście o tym że EP09 Sir_M nie posiada skryptów, a EP09 Thalysa posiada ten skrypt świateł? Przecież to też trochę pobiera trainzowej "mocy" ;)
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-06-2008, 15:23
Ale EP09 SirMa ma skrypty i to całkiem sporo nawet - kontrola coron świateł, kontrola pantografów - u SirMa pantki są wbudowane w model przecież - u mnie są podczepiane.
Mimo wszystko, jak coś co waży 3 razy więcej polygonalnie, nie ma LOD, teoretycznie ma większe tekstury może zabierać tyle samo FPSów co mój ekonomiczny model? Zagadki TRS'a... Ot co. :P
Ostatnio zmieniony przez Thalys 27-06-2008, 15:25, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 06-07-2008, 22:37
Ja nic w paczce nie zmieniałem. Pobierz sobie wszystkie epoki SirMa i zainstaluj dodatki z paczki, muszą działać. Ew. pobierz sobie jeszcze EW58/60 lub ED72, bo one mają te same corony świateł co EP09.
Witam
Jestem nowy (z piaskownicy prawie) i chcę wrócić do tego oto spostrzeżenia jednego z użytkowników:
- EPoka ma troszkę małe przyśpieszenie, ale to akurat na plus, niestety hamowanie jest wręcz tragiczne i to jest na pewno do poprawy bo ze zwykłym składem IC, przy maksymalnym hamowaniu spadek km/h jest rzędu 1km/h na jedną sekundę.
Ogólnie bardzo fajne modele, wystarczy poprawić te niedociągnięcia i będzie świetnie.
Pozdrawiam[/quote]
No więc u mnie też EPoka zachowuje się tak przy hamowaniu, jakby była sankami na stromej górce. Ściągałem ją wczoraj z waszego download, więc chyba jest to wersja poprawiona? Albo coś jest u mnie nie tak, choć wątpię, bo EU07 śmiga pięknie. Do wszelkich wskazówek typu "konieczne jest zainstalowanie następujących dodatków" rzetelnie się stosowałem. Plik to "lok_ep09_v3".
I jeszcze jedno: Czy to normalne, że przy jeździe EU ze składem wagonów 1 i 2kl (tych zielonych i czerwonych, przepraszam, że nie znam jeszcze symboliki) tnie mi się grafika? Procesor CoreDuo 1,86 GHz, 1 GB RAM, grafika GeForce7600GT z 256MB. Tak się dzieje też przy niektórych innych modelach, i to na płaskiej powierzchni bez zabudowań - tylko tory i tekstura na płaszczyźnie.
Mam TRS2004 z SP4, LEGALNY.
Wyrazy podziwu dla wszystkich twórców - ja bym chyba prędzej pogryzł klawiaturę ;)
PS.: Mówiąc, że tnie się grafika, miałem na myśli efekt "klatkowania", myślę że rozumiecie o czym mówię.
Ostatnio zmieniony przez f_boat 23-07-2008, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-07-2008, 19:29
"lok_ep09_v3" nie jest moim dodatkiem. Są to stare wersje SirMa. Moje Epoki wiszą tylko na dwóch stronach, na mojej ( http://thalys.pl ) i na GWT ( http://gwtteam.eu ).
Mam te EP09 ale nie działają, czy są gdzieś jakieś dodatki?
druga rzecz to to że na GWT nie ma już tych EP09 Pack, a jak przeinstalowałbym system
to skąd ściągać ( Chodzi o malowanie biało czerwone z packa Thalysa)
Błagam o linki
Wysłany: 05-10-2008, 14:54
Czekaj na ponowne otwarcie mojej strony. Niestety z powodu problemów z domeną troszkę się to przeciąga, jednak sądze, że w najbliższych dniach będzie już wszystko odpalone.
Ewentualnie jeśli je masz, to ściągnij EP09 z PTT i SN61 PiotraKap z www.ptram.eu . Powinno pomóc
Ostatnio zmieniony przez Thalys 05-10-2008, 14:55, w całości zmieniany 1 raz
Jeszcze jedno, czy chodziło o LHS-SM48-061 bo nie znalazłem tu SN61 czy SM,
druga rzecz że nie pomogło.I jeszcze jedno jak zrobisz z domeną to dasz mi adres?
Punkt 3: Czy jak ktoś z was instalował ten Pack z GWT to były jakieś syreny itp...
wiem że był enginesound którego już teraz tam nie ma w tej paczce.
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 06-10-2008, 19:29
Kolego, mylisz TrainzMaps z PTram.
Myślę że Michał da i Tobie, i mi i każdemu adres...
Co do 3, w paczce była chyba syrena, na pewno syrena jest do lokomotyw podlinkowana.
Wysłany: 06-10-2008, 22:11
Nowy adres jest już znany, nie jest jeszcze podpięty, generalnie domena z www.thalys.pl zmienia swoją końcówkę i od tej pory moja strona będzie widniała pod adresem www.thalys.name
Na www.ptram.eu w downloadzie w taborze kolejowym jest przecież wagon SN61, którego należy pobrać. Syrena była w paczce z całym zestawem EP09. Generalnie to tu: http://thalys.in5.pl/down...P_EP09_pack.rar można pobrać ten pack, w nim jest wszystko poza durnymi koronami świateł, o których zapomniałem i które pojawią się w packu na nowej stronie. Dodam, że te korony pochodzą właśnie od SN61 z PTramu.
W paczce nigdy nie było enginesoundu. Ja radze sie wstrzymać z pobieraniem, bo wyjdzie mały lifting EP09 polegający m.in. na zmianie enginespeca na ten od Leo.
Ostatnio zmieniony przez Thalys 06-10-2008, 22:12, w całości zmieniany 1 raz