Witam, przedstawiam kilka moich dodatków które stworzone były w różnym czasie. W najbliższym czasie postaram się wysłać dodatki do downloadu. Póki co dodatki będą znajdowały się na wyslijto.pl
Uwaga: Compulsory tag 'casts_shadows' was missing and has been set to default.
Uwaga: Compulsory tag 'endlength' was missing and has been set to default.
Uwaga: Compulsory tag 'grounded' was missing and has been set to default.
Uwaga: Compulsory tag 'rgb' was missing and has been set to default.
Uwaga: Compulsory tag 'shadows' was missing and has been set to default.
Uwaga: Compulsory tag 'visible-on-minimap' was missing and has been set to default.
Błąd: The tag 'mesh-table' is not permitted within this container. (Container type 'track')
Dziwna sprawa z tym tagiem kind, bo u mnie był on od zawsze, inaczej dodatek by mi nie działał.
A tutaj obrazki poprawionej nastawni. Jak teraz?
@Thalys: Tablice 3D będę robił niedługo, te były zrobione jakiś czas temu i teraz je po prostu wydałem, może jednak z nich ktoś skorzysta.
Z tym wiaduktem słuszna uwaga, poprawi się.
Ostatnio zmieniony przez Bartek_Sp 11-01-2012, 22:29, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 12-01-2012, 07:03
Po przeliczeniu ścianka wychodzi 0,3m. Dodaj 2mm na grubości i będzie dobrze. Nastawnia lepiej, zniknął malunek w rogu. Przydałaby się barierka na stopniach i podeście.
Pomógł: 32 razy Wiek: 64 Dołączył: 18 Lis 2009 Posty: 816 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 12-01-2012, 22:42
Dziś na spokojnie przyjrzałem się Twoim wysięgnikom (na nastawniach itp. się nie znam ). Liczyłem trójkąty i doliczyć się nie mogłem skąd ich tyle przy dwustronnym teksturowaniu. Tekstura też by jedna wystarczyła, max. 32 x 128. Zauważyłem mały błąd konstrukcyjny, skośna podpora nie zachodzi na słup a jest mocowana do czoła słupa, przykłady:
Ogólnie nie jest źle, a plus za idealne trafienie z wymiarami.
Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach.
Taka uwaga.
Bogdan zapodał 2 zdjęcia poglądowe. Zastosuj się z wymiarami itp do pierwszego. To jest słup z PKP. Drugi to słup stosowany na kolei piaskowej. Jak widać jest większa odległość między liną nośną a drutem jezdnym. Natomiast sama konstrukcja jest taka sama.
Tutaj jest widok siatki jeżeli ktoś by chciał to przeanalizować.
Konstrukcje tego wysięgnika wzorowałem na tym co mam na moim podwórku, czyli na stacji Gdynia Postojowa, a tam ta podpora jest akurat mocowana do boku słupa a nie do jego czoła. Ale mogę to poprawić, nie ma żadnego problemu.
Bartek, jesli chodzi o wiadukt - przesłałbyś mi plik gmax, to dopasowałbym go do mojego zestawu wymiarami nasypu (same końce) i wrzuciłbym moją tex trawy, żeby pasowało do zestawu? Oczywiście jeśli Ci to nie przeszkadza
Wiec tak: Z wiaduktem chwilowo się wstrzymam, poczekam samplaire dostosuje go do swojego zestawu nasypów i wtedy powinna zostać wydana ostateczna wersja gdzieś w normalnym miejscu.
W kwestii TOPów sprawa wygląda tak że są to całkowicie nowe modele z minimalna ilością alfy (1 plik - 6kb) Wszystkie tekstury wagowo maja: 139kb. Za to liczba poly wynosi 200.
Tarcze z mesh library wiec dodatek do TS2009-SP4+. Obecnie światła są jako meshe a nie corony, ale muszę porównać oba rozwiązania i zobaczyć które będzie lepiej wyglądało.
Na mojej stronie (w dziale Dodatki kolegów) jest już do pobrania Bartkowy przepust w wersjach lewa i prawa. Pasuje do mojego systemu wiaduktowego. Element buildable, do którego można podłączyć np nasyp.
Krótszy murek - nie, bo inaczej nasyp sie wyleje. Niższa? Obniż, da sie. Jeśli chodzi O większa ilośc torów - bedzie trudno, bo w zasadzie na nowo trzeba model robić, a niełatwy jest wbrew pozorom. Przepraszam, ze za Bartka odpowiadam, ale wiem ile pracy w to włożył.
Bartku,
przez nieuwagę pominąłem Twój wątek, a widzę jakie fajne rzeczy (z)robiłeś.
To czego nie widzę jako dostępne, a nad czym pracowałeś (pracujesz), to tablice zmodernizowane i wysięgniki. No i pytanie: czy sprawa jest rozwojowa czy zawieszona? Pytam, bo tablice będą koniecznie na odcinku Koluszki - Łódź Fabryczna, a wysięgniki takie znajdują się w Słotwinach k/Koluszek i częściowo na łódzkim Widzewie na grupach towarowych. Ergo, przydadzą się.