Lutek: Sory za "kotleta" ale czym sie roznia orginalne semafory Erniego od tych z twojej strony?
Ja nie Lutek, ale piszę, bo mam też interesa.
Neri:
działalnością bezwykrzyknikową w 2009+
wyglądem (tekstura ładnych nowych świeżych po modernie).
Lutek:
A teraz "byznes": Nie wiem, czy śledzisz mój watek, ale powstają nowe siatki do semaforów wiszących, na tych 3ds-ach co mi wysłałeś kiedyś tam dawno temu Ponieważ zmiana jest nie tylko na HD, ale i w wymiarówce - trza by uaktualnić i twoją paczkę, inaczej nie będzie to pasowało do moich bramek AD2012, do których odsyłasz ze swojego downloadu
Kwestia tekstur: Chcesz siatki i "se dorobisz"? Czy mam to zrobić kompleksowo i tylko wysłać do "nadania mocy urzędowej" czyli KUID-u? Generalnie założenie jest takie, że stare maja mieć długie daszki a moderna krótkie - akurat pasuje to pod twoje semki z nowymi teksturami.
Wspominałeś kiedyś na SB, że można sobie tak ustawić corony by jak w realu opóźniały zmianę świecącej się komory na inną. Czyli po prostu sygnał na semaforze zmieniał się na inny z opóźnieniem, jak to się dzieje na prawdziwej kolei.
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 07-04-2012, 12:58
To pewnie trzeba grzebać w skryptach zmiany światła. Ja nie mówiłem, że wiem jak to się robi tylko, że dobrze by było gdyby takie coś zrobić w naszej sygnalizacji. Radek pewnie będzie wiedział więcej ;)
Chodzi Ci o to czy chcę sobie zrepaintować semafory po modernie tak? Jak o to chodzi to jasne pobawie sie ;)
No tak mniej-więcej. Dostaniesz "nowe" siaty ze "starymi" teksturami i spasujesz swoje "nowe". Głównie tarczę i tył, bo reszta IMO może być z tych, co sa teraz
Skryptu zmienić "niedasię", bo się zakodowało mu. Przynajmniej na razie.
Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 07-04-2012, 14:58
Lutek mam pytanko, czy dało by rade podrasować twoje horny z twojej strony (usunąć ten wiatr itd.) tak jak zrobiłeś te najnowsze? . Oczywiście to tylko pytanie, nie rozkaz .
P.S: Horny zarąbiste, często słyszę podobne jak jeżdżę z Włocławka do Bydgoszczy.
Spoko :) A pytanko mam, nie da się tego zrobić w taki sposób na zasadzie repaintu jak robiłem z semaforami Erniego?
Da się. Do zrobienia będziesz miał tarczę, tył i ew. daszek, czyli nic
Chociaż wygodniej mi byłoby w drugą stronę - dostać te właśnie elementy (+słupy i wysięgi) i nałożyć u mnie - np. tarcza semafora jest w 3d, więc więcej pasowania jest przy repaincie niż przy nakładaniu w max-ie
To ja zapytam inaczej? Robic SRK na Grodziskiej czy czekac na was? Tzn czy bede miala zabawe z przekladaniem semkow na nowsze i konfigurowaniem czy podmieni sie kuidy?
Rozumiem,że na pierwszym D6 od lewej jest edycja napisu(albo tak ma być)?
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy