Pomógł: 5 razy Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 37 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 26-04-2008, 19:50
Tyle że trochę inaczej powinna wyglądać zawartość pliku z syreną. Zamiast czterech identycznych plików dźwiękowych powinno to wyglądać tak:
- horn_start - dźwięk początku syreny
- horn_loop - zapętlony dźwięk "trwania" syreny
- idle - zapętlony dźwięk dodatkowy np. hamulce, sprężarka itp.
- horn - plik całej syreny służący podglądowi w Lokomotywowni
Nie podobają mi się bo trzeba edytowac configi. ://
Ostatnio zmieniony przez Zolbutz 04-05-2008, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 04-05-2008, 19:35
To kolega zrobi takie które same będą się uaktywniały w lokomotywach. A to chyba będzie ciężkie jak i nierealne. A tak każdy może sobie podpisać syrenę tam gdzie sobie życzy.
Pzdr
Nawet nie napisałeś kuidów tych syren i użytkownicy T2k4 muszą się domyślać, ale jak mi TRS zacznie znowu działać to sam zrobię taką listę. Dla mnie wystarczy tylko coś wpisać w CMP.
Osobiście ich nie ściągałem, ale z tego co wiem i pamiętam to dzień po ukazaniu się packu, ukazał się aktualizacja, zawierająca właśnie numery kuid. Proszę ściągnąć je jeszcze raz i zobaczyć.
Pzdr
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 05-05-2008, 09:23
Zanim coś napiszesz to się zastanów... Kuidy są troszkę niżej wystarczy przeczytać to i owo w pliku CDP. Teraz widać kto czyta dokładnie a kto w ogóle ma to gdzieś.
Do paczki dołączono dokument tekstowy w którym zawarta jest mała instrukcja dla tych którzy nie wiedzą jak podmienić dźwięk "Rp1" dla danej lokomotywy.
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 04-07-2008, 00:22
Dobra teraz małe info ;) No więc wspólnie z Kamilem podjęliśmy współpracę. On pomaga mi skleić wszystko do kupy ( brzydko mówiąc ). Stara paczka ( czyli ta która już jest ) będzie do pobrania jeszcze raz. Kuid nie zmienił się w przypadku starej paczki ( nowe horny zaczynają się od XXX:100 ), zmieni się natomiast opis, co ułatwi znacząco w wyborze hornu ( np. parę hornów do jednej lokomotywy ), Kamil dodał również screeniki także gdy będziecie instalować dodatek możecie sobie oglądać fokę :P :P Stare horny, które nie działają po za kabiną nie będą poprawiane...
Robią się kolejne horny, ale żeby nie było nudno i monotonnie, wybierane zostają te najciekawsze Rp1, takich których jeszcze nie usłyszeliście w TRS :) ( nie będzie więc 10 takich samych hornów do ET22, EU07 etc. )
Problem jaki pojawił się w EN57 oraz EP05 ( sprawa hornu, który nie działa po za kabiną ) w końcu został rozwiązany. Udało mi się dojść z pomocą eu07.home o co chodzi temu dźwiękowi. Problem tkwił w rozszerzeniu dźwięku. Teraz wszystko już działa, został sprawdzony nowy horn EN57 i wszystko działa.
Nowe horny będą do pobrania tylko na TrainzMaps. Jeżeli kogoś korci to proszę pisać PW, nowe horny mogę przesłać, jeżeli tak bardzo zależy...
Z nowych zrobionych juz Rp1 mamy:
Myślę również żeby pobawić się z Rp1 do parowozów :)
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Lutek 04-07-2008, 00:24, w całości zmieniany 1 raz
Gryszaq [Usunięty]
Wysłany: 04-07-2008, 08:56
Factor, proponuję, żebyś ponagrywał syreny własnym mikrofonem, albo nagrywał flimiki, np aparatem cyfrowym, bo wyciągając je z filmików z internetu wychodzą w strasznie słabej jakości, a całkiem nieźle potrafisz je obrabiać