Kolejne moje wypociny o rozstawie 750mm. Szlak o niebotycznej długości 7km przeznaczony do transportu węgla z kopalni w Lubku do elektrowni cieplnej w Cielęcinie. Całość dzieje się około roku 1995 (u kresu działania linii). Odbywają się też planowe przewozy pasażerskie.
To by było na tyle. Trasę robiłem dokładnie 30 dni i stwierdzam, że mi się nie podoba ^^. Proszę o wasze komentarze. :D
Fajna mapa ale zastosuj obiekty kopalni które Jamal zastosował na swojej oraz oraz obiekty kopalniane autorstwa jpl'a. Obiekty znajdziesz na DLS i www.trainz.com.pl :)
Co do strony estetycznej to elektrownia prezentuje się fatalnie i strasznie sztucznie... głownie przez zastosowane budynki i tekstury.
To dlatego że nidy nie widziałem elektrowni i nie wiedziałem zabardzo jak to ma wyglądać. Potrzebowałebym jakichś zdjęć alboc zegoś w tym rodzaju...
Cytat:
Fajna mapa ale zastosuj obiekty kopalni które Jamal zastosował na swojej oraz oraz obiekty kopalniane autorstwa jpl'a. Obiekty znajdziesz na DLS i www.trainz.com.pl :)
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 28-08-2008, 18:59
Renegat napisał/a:
Cytat:
Co do strony estetycznej to elektrownia prezentuje się fatalnie i strasznie sztucznie... głownie przez zastosowane budynki i tekstury.
To dlatego że nidy nie widziałem elektrowni i nie wiedziałem zabardzo jak to ma wyglądać. Potrzebowałebym jakichś zdjęć alboc zegoś w tym rodzaju...
Cytat:
Ok obejrze to i coś zadziałam :)
Do Rybnika nie masz aleko, skocz i zobacz jak wygląda Elektrownia :) Co do semaforów wyjazdowych wspólnych i normalnych, nie stosuje się do nich tarcz ostrzegawczych bo po co? tarcze ostrzegać mają i pokazywać jaki sygnał pokazują semafory wyjazdowe i daje się je dlatego przed semaforami wjazdowymi kształtowymi.
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Ostrów WLKP.
Wysłany: 06-09-2008, 20:51
Dwa ostatnie screeny są super, jednak dałbym trochę wiecej zróżnicowanych bloków. Super połączenie z rurami. Poza tą moją małą sugestią i opinią przedmówców o elektrowni mapa robi na mnie wrażenie.
Ostatnio zmieniony przez fotokite 06-09-2008, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Chwilowo nie mam zabardzo czasu żeby pojeździć po kraju i pooglądać jak ta zakichana elektrownia ma wyglądać. Skończyły się wakacje i ten cały cyrk ze szkołą itd... Spróbuje coś od przyszłego tygodnia zdziałać.