FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Cielęcin - Lubków
Autor Wiadomość
Korzeń 
znawca

Wysłany: 26-08-2008, 14:32   Cielęcin - Lubków

Kolejne moje wypociny o rozstawie 750mm. Szlak o niebotycznej długości 7km przeznaczony do transportu węgla z kopalni w Lubku do elektrowni cieplnej w Cielęcinie. Całość dzieje się około roku 1995 (u kresu działania linii). Odbywają się też planowe przewozy pasażerskie.

To by było na tyle. Trasę robiłem dokładnie 30 dni i stwierdzam, że mi się nie podoba ^^. Proszę o wasze komentarze. :D

Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...

Wysłany: 26-08-2008, 14:47   

Czy mógłbyś napisać, jakie jest przeznaczenie widocznych na dwóch poniższych screenach semaforów? Ustawiłeś je w dziwnych miejscach, do tego jeszcze te tarcze ostrzegawcze...
http://www.fotosik.pl/pok...e86ad62a89.html
http://www.fotosik.pl/pok...304667bb30.html

Korzeń 
znawca

Wysłany: 26-08-2008, 14:51   

One tam są jako semafory wyjazdowe. Na pierwszy ze stacji, a na drugim z elektrowni.

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 26-08-2008, 15:02   

Co do strony estetycznej to elektrownia prezentuje się fatalnie i strasznie sztucznie... głownie przez zastosowane budynki i tekstury.

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 26-08-2008, 15:03   

Fajna mapa ale zastosuj obiekty kopalni które Jamal zastosował na swojej oraz oraz obiekty kopalniane autorstwa jpl'a. Obiekty znajdziesz na DLS i www.trainz.com.pl :)

Korzeń 
znawca

Wysłany: 26-08-2008, 15:16   

Cytat:
Co do strony estetycznej to elektrownia prezentuje się fatalnie i strasznie sztucznie... głownie przez zastosowane budynki i tekstury.

To dlatego że nidy nie widziałem elektrowni i nie wiedziałem zabardzo jak to ma wyglądać. Potrzebowałebym jakichś zdjęć alboc zegoś w tym rodzaju...
Cytat:
Fajna mapa ale zastosuj obiekty kopalni które Jamal zastosował na swojej oraz oraz obiekty kopalniane autorstwa jpl'a. Obiekty znajdziesz na DLS i www.trainz.com.pl :)

Ok obejrze to i coś zadziałam :)

arczix
zaawansowany

Wysłany: 28-08-2008, 18:59   

Renegat napisał/a:
Cytat:

To dlatego że nidy nie widziałem elektrowni i nie wiedziałem zabardzo jak to ma wyglądać. Potrzebowałebym jakichś zdjęć alboc zegoś w tym rodzaju...
Cytat:

Ok obejrze to i coś zadziałam :)

Do Rybnika nie masz aleko, skocz i zobacz jak wygląda Elektrownia :) Co do semaforów wyjazdowych wspólnych i normalnych, nie stosuje się do nich tarcz ostrzegawczych bo po co? tarcze ostrzegać mają i pokazywać jaki sygnał pokazują semafory wyjazdowe i daje się je dlatego przed semaforami wjazdowymi kształtowymi.

fotokite
user

Wysłany: 06-09-2008, 20:51   

Dwa ostatnie screeny są super, jednak dałbym trochę wiecej zróżnicowanych bloków. Super połączenie z rurami. Poza tą moją małą sugestią i opinią przedmówców o elektrowni mapa robi na mnie wrażenie.
Ostatnio zmieniony przez fotokite 06-09-2008, 20:52, w całości zmieniany 1 raz  

Korzeń 
znawca

Wysłany: 07-09-2008, 08:50   

Chwilowo nie mam zabardzo czasu żeby pojeździć po kraju i pooglądać jak ta zakichana elektrownia ma wyglądać. Skończyły się wakacje i ten cały cyrk ze szkołą itd... Spróbuje coś od przyszłego tygodnia zdziałać.

Odpowiedz do tematu