Witam bardzo serdecznie!
Otóż odpaliłem Trainza po 3 miesiącach nieużywania, zachęcony nowym EN57 od Adama i spotkała mnie przykra niespodzianka.
A mianowicie:
Po próbie odpalenia (zarówno w Geodecie jak i Maszyniście) jakiejkolwiek mapy, wyskakuje mi okno ładowania, a po chwili komunikat że należy wybrać mapę lub sesje.
Problem dotyczy również taboru, gdyż po wejściu w "Dworzec" ukazują się tylko białe kontury taboru, natomiast tekstury zaginęły. Dodam, że wcześniej wszystko działało normalnie.
Czy ktoś już się spotkał z takim zjawiskiem?
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2010 Posty: 901 Skąd: Sierpc
Wysłany: 16-08-2015, 23:41
Komunikat o niewybraniu mapy/sesji może się pokazywać gdy mapa ma wyższy build niż posiadana wersja Trainz'a. Upgrade do wyższego build (instalacja Service Pack'ów) naprawia ten problem. Takie coś miałem. Natomiast z białymi teksturami u siebie się nie zetknąłem.
Jeżeli chodzi o tekstury to wejdź w CM i zobacz czy w ustawieniach masz zaznaczone "Włącz sprzętową akceleracje kompresji tekstur", jeżeli nie masz to włącz to i zainstaluj ponownie jakiś dodatek.
_________________ "Małymi kroczkami do wielkich rzeczy tylko uparty trening tworzy mistrza"
Tylko tak jak wspomniałem na końcu: Zarówno mapy, jak i dodatki działały jeszcze 2 miesiące temu, kiedy ostatni raz używałem TS2010. Czy wyszła w ostatnim czasie jakaś aktualizacja?