Dzisiaj chciałbym oddać w Wasze ręce do eksploatacji obserwowanej kolejny efekt mojej dłubaniny - kabinę do parowozów TKt48 wraz z nieco usprawnionymi i przystosowanymi do niej lokomotywami.
Z uwagi na zastosowany config silnika oraz dźwięki, parowozy są pod TS2009+. Same lokomotywy to znane i lubiane TKt48 reskinowane przez mistrza Grocha. Od siebie dołożyłem im kilka dodatków:
1. Światełka 3d:
2. Nowe teksturowanie kołpaka ze zbieralnikiem pary i przepustnicą, smarotłoczni oraz pomostów (cienie):
3. Pokazująca się przy patrzeniu z bliska szczegółowa kabina
Jest zrobiona jako LOD, więc dość szybko znika i nie obciąża systemu:
Jeżeli chodzi o różnice względem standardowego parowozu trainzowego, to aby odhamować, trzeba uruchomić stosownym zaworem sprężarkę, zaś do działania oświetlenia konieczna jest praca turbogeneratora. Reszta obsługu - jak w zwykłym parowozie TRSowym. Jako bajery graficzne można uruchomić ogrzewanie parowe wagonów, odmulacz, oraz kurki podcylindrowe - wszystko jest pokazane na filmiku.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 21-01-2016, 18:02
Adaś nie idzie oglądać, mam taki komunikat:
Jesteśmy w trakcie przetwarzania tego filmu. Zajrzyj tu później.
Przepraszamy za usterki.
Cenzurują film czy jak
Chciałbym również podziękować wszystkim, którzy dostarczyli mi zdjęcia pomocne przy robieniu kabiny, a są to m.in.:
- Pm37
- UAZ
- Qń
- ryszard
- maciekrail (?) straciłem PW, ale to chyba od niego miałem zdjęcia z Jaworzyny.
i zapewne jeszcze inni, którzy mi teraz wylecieli z głowy.
Serdecznie dziękuję
Maszyna cud miód malina! Ale mając TS 09 niektórzy nie mają mapy lublina bo jest pod ts 10 więc prosił bym o dodanie kuidu: kuid:28361:192 do dodatku ;)
Zapraszam do pobierania aktualizacji parowozów. Maszynki dostały nowe reflektory (od fiata ). Dorzuciłem też do paczki tą figurkę maszynisty - wygląda na to, że wolno go w paczkach wsporczych umieszczać.
Lineczka do nowego serwera, dzięki uprzejmości Thalysa http://stylergy.eu/adamstan/TKt48ADHDv1.1.cdp
Otwarcie drzwiczek nie ma wpływu na palacza. Żeby sypal trzeba nacisnąć spację. Jak drzwiczki będą zamknięte to se sam otworzy. Natomuast zamknąć trzeba ręcznie.