Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 20-10-2017, 18:24 Błędy przy uruchamianiu geodety
Witam!
Wraz z nowymi wersjami T:ANE (obecnie 90323) na niektórych mapach pojawia mi się podczas wczytywania mapy nowe okienko gdzie wypisane są jakieś błędy.
Jak na razie nie rozgryzłem jak do tego podejść i co z tym zrobić ale domyślam się, że to są jakieś wskazówki o błędach mapy. Czy są to jednak błędy naprawialne i można to samemu naprawić czy nie, to na razie nie znalazłem nigdzie porady. W każdym razie póki co, daję żeby ignorował wszystko, geodeta się uruchamia i można popracować.
Pojawia mi się również druga niejasna sprawa jak należy postąpić w momencie gdy T:ANE się zawiesi. Rzadko bo rzadko ale jednak jeszcze czasem zdarza się i wówczas po ponownym uruchomieniu pojawia się okno gdzie jest pytanie. Czy zatwierdzić poprzednio dokonane zmiany lecz nie zapisane, czy wystartować od nowa? Tylko tutaj przeważnie są dwie pozycje. Pierwsza to zatwierdzenie mapy a druga to zatwierdzenie sesji. I co w tym wypadku zatwierdzić bo można tylko jedną pozycję? Póki co, skoro edytowałem wcześniej (przed zawieszeniem) sesję, to teraz też daję sesję. Ale nie jestem pewny jak to należy traktować.
Pomógł: 8 razy Wiek: 61 Dołączył: 04 Maj 2011 Posty: 188 Skąd: Łapy
Wysłany: 20-10-2017, 19:56
To są błędy wersji beta dla testerów SP2 HF1 które są chyba wysyłane do wydawcy gry i można je zignorować. Po wydaniu oficjalnej wersji SP2 HF1 informacje o błędach powinny zniknąć.
_________________ Warsztaty Wagonów Kolejowych w Łapach dawniej ZNTK Łapy