Wysłany: 07-04-2021, 18:21 problem z ukrotnieniem w SU46 ADHD (konkretnie 013 z 048)
druga lokomotywa po zaznaczeniu w pierwszej opcji "sterowanie wielokrotne" nie podwyższa obrotów silnika spalinowego, co widać na obrotomierzach. pierwsza (sterująca) wykazuje obroty poprawne, a druga cały czas stoi na jałowych.
wiem, że problemem może być to, że jedna jest repaintem od Lurr3x'a, a druga oryginalną teksturą od Adamstana, ale jednak problem wystąpił taki, jaki wystąpił i chciałbym wiedzieć jak to naprawić i czym jest to spowodowane.
przeczytałem instrukcję do SU45 (niestety do tej do SU46 nie mogłem się dokopać lub po prostu nie istnieje).
dodam jeszcze, że ten błąd występuje na ostatnim service packu do Trainza 2010 (konkretnego builda nie podam, bo już nie pamiętam), a chwilowo przy komputerze mnie nie ma.
Szczerze mówiąc, ze sterowaniem wielokrotnym w SU46 mogą być problemy. Kod jest przeniesiony żywcem z SU45, więc powinno działać tak samo, ale nie testowałem. O ile mi wiadomo, w rzeczywistości chyba nigdy nie zostało na SU46 użyte.
Aha, o ile pamiętam, to druga lokomotywa musi mieć zaznaczone "sterowanie" wielokrotne, nie pierwsza. Zaraz postawię dwie u siebie na torze testowym, i sprawdzę, czy to w ogóle może działać.
Sprawdziłem - to DRUGA lokomotywa musi mieć zaznaczone "sterowanie wielokrotne", nie pierwsza. W takiej konfiguracji u mnie działa.
dziękuję za odpowiedź, tak też próbowałem. SU46-048 po prostu jest jakaś feralna - w duecie z SU46-034 wszystko działa dobrze nawet z zaznaczonym sterowaniem wielokrotnym tylko w pierwszym loku.
dziękuję za odpowiedź, tak też próbowałem. SU46-048 po prostu jest jakaś feralna - w duecie z SU46-034 wszystko działa dobrze nawet z zaznaczonym sterowaniem wielokrotnym tylko w pierwszym loku.
To nie wiem co poradzić - spróbuj skopiować do tej felernej 048 cały config z działającej 034, zostawiając tylko nazwę i kuid 048. Ja akurat tego reskinu u siebie nie mam, więc nie wiem, co tam może siedzieć.
Podczas tworzenia reskinu nie grzebałem nic w konfigu, staram się w takie rzeczy nie ingerować.
Jeśli występują takie błędy to bym prosił o wiadomość na pv.
Dodam config z 031 bądź 035 i podmienimy ją w downloadzie.
Nie sprawdzałem szczerze nawet ukrotnienia ponieważ lokomotywy te nie jeździły na ukrotnieniu, a jedynie w duecie i manualnym sterowaniu przez 2 maszynistów.