Witam, mam pytanie czy można jakoś odzyskać usunięty dodatek z TRS19? tzn przypadkowo kliknąłem usuń gdy chciałem do edycji wejść i poszło. Jest jakiś kosz w trainzie albo coś przez co można to odzyskać?
pzdr
Ostatnio zmieniony przez bartoszknsint 28-05-2022, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Natomiast dodatek typu tabor czy sceneria itp. raczej nie. Delete = gone. Nie ma czegoś takiego jak wewnętrzny kosz w Trainz, działający jak ten windowsowski. Pozostaje reinstalacja, jeśli masz na dysku plik .cdp lub zapytanie wujka google, pobranie i tak samo reinstalacja dodatku. Można też, jeśli nie znajdziesz w google, zapytać na forum w wątku "szukam dodatku".
Natomiast dodatek typu tabor czy sceneria itp. raczej nie. Delete = gone. Nie ma czegoś takiego jak wewnętrzny kosz w Trainz, działający jak ten windowsowski. Pozostaje reinstalacja, jeśli masz na dysku plik .cdp lub zapytanie wujka google, pobranie i tak samo reinstalacja dodatku. Można też, jeśli nie znajdziesz w google, zapytać na forum w wątku "szukam dodatku".
Kurcze to szkoda, dodatek był mój, w sensie repiant EU07-030.
Pomógł: 28 razy Wiek: 50 Dołączył: 05 Mar 2018 Posty: 392 Skąd: Kraków
Wysłany: 28-05-2022, 16:06
To rzeczywiście szkoda! Ja pakuję wszystkie ważne dla mnie rzeczy, łącznie z moimi własnymi, do cdp, bo niejeden foch poszczególnych wersji Trainza, pomijając własne skuchy, już widziałem. I czasem jest to jedyna metoda na odzysk dodatku.
Spróbuj jeszcze zajrzeć do folderu instalacji gry, do podfolderu backups. Może tam masz zapisaną po wcześniejszej edycji wersję tej siódemki?.
TRS2019_Content->backups
sprawdź foldery tam się znajdujące po dacie zapisu/edycji, bo nazwy są nadawane z automatu i może być trudno rozpoznać, co się pod nimi mieści.
Edit: tak właśnie można przywrócić utraconą mapę. Nie wiem jednak, czy TRS2019 zapisuje też w ten sposób dodatki.
Ostatnio zmieniony przez Railwoj 28-05-2022, 16:13, w całości zmieniany 3 razy