FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak wyszukać określone dodatki
Autor Wiadomość
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 18-09-2022, 19:24   Jak wyszukać określone dodatki

Witam!
Mam takie może dziwne pytanie, ale może ktoś pomoże. Otóż podejrzewam że z czasem nazbierało się sporo dodatków, które w żadnej mapie nie są wykorzystane. Tworzy sie tylko wielka baza ale skoro nie są potrzebne to można by je wykasować. Z pewnościa te wartościowe to są używane, ale skoro te inne za ileś lat nie doczekały się zastosowania to widać są zbędne.
I tu napotkałem kłopot jak zadać pytanie w CM żeby wyszukał wszystkie nieużywane nigdzie dodatki. Czy w ogóle się da ustawić takie wyszukiwanie?

adamstan 
znawca
dłubacz kabinowy

Wysłany: 19-09-2022, 12:23   Re: Jak wyszukać określone dodatki

Peeet2005 napisał/a:
Witam!
Mam takie może dziwne pytanie, ale może ktoś pomoże. Otóż podejrzewam że z czasem nazbierało się sporo dodatków, które w żadnej mapie nie są wykorzystane. Tworzy sie tylko wielka baza ale skoro nie są potrzebne to można by je wykasować. Z pewnościa te wartościowe to są używane, ale skoro te inne za ileś lat nie doczekały się zastosowania to widać są zbędne.
I tu napotkałem kłopot jak zadać pytanie w CM żeby wyszukał wszystkie nieużywane nigdzie dodatki. Czy w ogóle się da ustawić takie wyszukiwanie?

Wprost chyba nie. Ale można nie-wprost.

Zaznaczasz wszystkie mapy/sesje itp i wybierz "pokaż zależności rekurencyjnie" czy jak tam to się zwie (Show Dependencies Recurcośtam).

Jak wywali ci całą tą listę zależności, to zaznaczasz je wszystkie, i dajesz "pokaż w nowym oknie". W tym nowym oknie u góry masz listę kuidów jako kryterium filtracji.

I teraz tą listę można wykorzystać do definicji nowego filtra, który będzie wyglądał
Kod:
Installed= True
AND NOT
Asset KUID= lista kuidów

I w ten sposób powinno wypluć listę kuidów, które nie są zależnością do niczego.

(Wymyśliłem to przed chwilą, więc sam jeszcze nie testowałem ;) )[/code]
SN61, SU45v3, ET21, ET22, EN57, TKt48,SU46,SM/SP/SU42

http://adamstan-trainz.pl/
Ostatnio zmieniony przez adamstan 19-09-2022, 12:23, w całości zmieniany 1 raz  

Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 19-09-2022, 15:02   

:-) No to spróbuję bo wygląda zachęcająco !

Odpowiedz do tematu