Wysłany: 21-11-2008, 08:42 Szukam tekstur na perony
Witam, poszukuję tekstur/zdjęć z góry kilku rodzajów peronów: asfaltowego, brukowanego itd. Potem najwyżej wybiorę który najlepiej pasuje - kolor itp. Są mi potrzebne do wykonania "tekstur" na perony na makiecie. Ktoś mógłby na przykład wytargać je z paczki ze swoim dodatkiem, żeby nie robić od nowa...
pzdr
Ostatnio zmieniony przez Joseba 21-11-2008, 08:43, w całości zmieniany 1 raz
Jakiś żart? Perony robi się z masy szpachli (lub gipsu?) z wikolem i bardzo ładnie to wychodzi, całość można przyozdobić pyłem z piachu, żwiru i bardzo ładnie się prezentuje. Poczytaj na martelu.
peronopodobnego z linią bezpieczeństwa, jakimiś klapami itd, a nie białe coś. :
To sie bierze tekturę i wycina płyty peronowe. A białe coś można pomalować lub obsypać pyłem z piachu np.
lukazs [Usunięty]
Wysłany: 22-11-2008, 12:39
Niektórych łatwizna i tandeta zadowala... Peron z asfaltu najprościej zroić z ciemno szarej kartki. Formujemy i gotowe ;)
A tak poważnie - gips jest tak banalną metodą, że prostszej świat nie zna, więcej zabawy jest z peronem z płyt - ale to raczej pracochłonna zabawa niż wymagane ogromne nakłady i Bóg wie jakie umiejętności.
Więc tak: chodziło o to, aby się zbytnio nie napracować ale żeby wyglądało jako-tako.
Oto, co wyszło z screenów peronów w trainzie :O
to są oczywiście tylko próbki, potem wybierzemy który będzie najlepszy