Wysłany: 02-12-2008, 17:50 Problem z widokiem z kabiny :(
Witam mam mały problem z widokiem z kabiny :
Nie moge go oddali prosze pomóżcie :cry:
I jeszcze jakby ktos znał przyczyne problemów z dzwiękiem w kabinie . Problem wyglada następująco. Jak jade w kabinie i patrze na wprost to bardzo cicho słychac dzwiek silnika a jak patrze na przyrządy to jest głośny...
Loki HDM są stworzone jak najwierniej i na ile pozwala TRS2004. Nie wiem jak jest z EN57 ale SM42 "punk widzenia" maszynisty jest ustawiony b.dokładnie dla maszynisty o wzroście 170cm który siedzi średnio wyprostowany. Widok ten jest ustawiony idealnie. Wiemy, jaki to mało ergonomiczny tabor.
Niestety, taki maszynista nie obejmie wzrokiem wszystkich przyrządów jak i widoku z okna który na dodatek przesłania łączenie szyb (ciekawostka, w lokomotywach SM42 LOTOSu kabina jest przebudowana, nie ma łączenia, jest jedna szyba, jest to uwzględnione w modelu) więc podobnie może być w EN57 na temat którego ciężko domyślać, nigdy nim nie kierowałem.