FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kamieniec - Lipiny
Autor Wiadomość
Thalys 
znawca
Jack Sparrow

Wysłany: 31-12-2008, 01:20   Kamieniec - Lipiny

Pamiętcie Projekt 2007? :) Ci co o nim pamiętają niech lepiej o nim zapomną. ;P W każdym badź razie, to co było jest nieważne, ważne jest to co jest teraz, zatem oglądajcie:

Wiele osób myślało, że Projekt 2007 poleciał do kosza. Istotnie, mieli po części racje. Ostatnio zapragnęło mi się wytestować moją E405 na jakiejś dłuższej mapie. Nie myśląc wiele odpaliłem Projekt 2007. Z racji tego, że przeszedłem reinstalacje TRSa i nie instalowałem badziewnych dodatków na mapie nie było nic oprócz torowisk, sieci trakcyjnej i sygnalizacji. Przeleciałem przez całą mapę E405 i stwierdziłem, że warto to odbudować. Całkowita długość mapy wynosi 140km, czas przejazdu minimum 1h 45minut (w jedną strone. ;P) Zmieniły się zasady gry, nie zamierzam ciąć na wyglądzie na wzgląd na lekkość, ma być ładnie i mam nadzieje, że tak jest.

Mam nadzieje, że się podoba i licze pocicho na jakieś komentarze.

Odrazu nadmienie, że brakuje wskaźników i krzaczków koło rzeki. ;P

Pozdrawiam!

Jacek
znawca
Milovník ČD

Wysłany: 31-12-2008, 10:58   

nie jestem kolejarzem wiec nie będę się "czepiał" wskaźników semków i czy że tory są krzywe czy nie bo w Polsce SĄ krzywe i to w wielu miejscach.
Bardziej zwracam uwagę na tzw. "environment" czyli otoczenie, bardzo podoba mi się ten krajobraz. Zieloność może sugerować północną Polskę? Pobaw się trochę wysokościami drzew. Na niektórych screenach bardzo równo ci rosną te same drzewa. :) Czy celowo rezygnujesz z takich ozdobników jak płotki, dróżki itd? Przy budynkach w niewielkiej odległości od torowiska brak tego typu elementów sprawia że jest trochę łysawo. Ale to nie jest problem dla mnie, tylko sygnalizuję. 140 km to bardzo dużo. Podziwiam, jesli krajobraz nie będzie zbyt monotonny a na 140 km musi sie coś dziać to będzie piękna mapa.
Aha, jeszcze jedna sprawa te tory z betonowymi podkladami to jest stajnia FMA?
Ostatnio zmieniony przez Jacek 31-12-2008, 11:02, w całości zmieniany 1 raz  

lukazs
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2008, 11:37   

Zależy co kto rozumie pod pojęciem krzywe - w Polsce tory są w złym stanie, natomiast niektórzy w TRSie tory mają źle wyprofilowane - a tego się raczej nie spotyka.

Odnośnie tej zieleni - dlaczego tylko na północy? Na południu już jest pustynia? Moim zdaniem ta droga nie pasuje - zbyt mocno się odcina od reszty jasnozielonymi krawędziami. Poza tym wszystko jest strasznie płaskie - czy to Żuławy ;) ?

zgred
znawca
freelancer

Wysłany: 31-12-2008, 11:45   

avs1000 te tory to stajnia Greenery :)

A co do mapy to nie wiem jak wam ale mi się podoba... i te 140km ... miodzio :P

Jacek
znawca
Milovník ČD

Wysłany: 31-12-2008, 12:14   

lukazs napisał/a:

Odnośnie tej zieleni - dlaczego tylko na północy? Na południu już jest pustynia? Moim zdaniem ta droga nie pasuje - zbyt mocno się odcina od reszty jasnozielonymi krawędziami. Poza tym wszystko jest strasznie płaskie - czy to Żuławy ;) ?

Nie napisałem że tylko na północy. Miałem na myśli gdy pisałem o zieleni, że zielono i płasko że krajobraz sugeruje pn. Polskę. A w moim regionie na południu nie ma pustyni ale inaczej wygląda krajobraz, chociażby ze względu na topografię.

Thalys 
znawca
Jack Sparrow

Wysłany: 10-05-2009, 23:59   

Generalnie mamy sobie dwa tory dalekobieżne, zmodernizowane i dwa podmiejskie. Z tyłka się one nie wzięły. ;P Wcześniej jest sobie stacja, na której łączą się dwie linie dalekobieżne, a głowica zachodnia kończy się właśnie czterotorem. Widzimy również mały przystanek dla pociągów osobowych i SKM - Kamieniec Lipiny. Zapraszam do oglądania tych 11 screenów. ;]

Generalnie FPS średnio wychodzi 80-90. Zbliżam się powoli do pierwszej większej stacji w Kamieńcu. +30km od ostatnich screenów.
Ostatnio zmieniony przez Thalys 11-05-2009, 00:00, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu