Napiszcie mi co zrobić by po utworzeniu peronu czyli stacji podaję komendę jedź na peron przykładowo 1 pociąg staje mi zaraz na początku peronu oczywiście gdy dodam do tego funkcje (rozładuj) wtedy wjedzie na cały peron. Ale niemożna to jakoś ustawić żeby bez tej funkcji rozładuj.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-01-2009, 10:43
Witam.
Powiem Ci że nie zabardzo znam się na TRS'owym AI natomiast moją propozycją na rozwiązaniem tego problemu było by ustawienie znacznika na końcu peronu i wtedy daniu komendy jedź do znacznika na torze (czy jakoś tak :P ) Wtedy powinien się zatrzymać na końcu peronu a nie na początku ;)
Pozdrawiam
Marcin
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
zgadza się co do znaczników ale wtedy musiał bym ustawić z każdej strony a to jest troche uciążliwe ponieważ pociągi nadjeżdżają z dwóch stron i wtedy jest problem z komendami bo trzeba uważać z której strony będzie nadjeżdzał
Czy ja wiem czy taki problem? Załóżmy że nasza stacja nazywa się trainz i ma 1 peron, 2 tory. Leży między stacjami Maszyna i MSTS. Wystarczą 4 znaczniki, na przykład:
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 04-01-2009, 13:17 Re: peron
zombie633 napisał/a:
zgadza się co do znaczników ale wtedy musiał bym ustawić z każdej strony a to jest troche uciążliwe ponieważ pociągi nadjeżdżają z dwóch stron i wtedy jest problem z komendami bo trzeba uważać z której strony będzie nadjeżdzał
No innego wyjścia zbytnio nie ma... Tu przykładowo kolega hindus dobrze to opisał. Jak będziesz miał dajmy na to stację 10-cio torową no to wiadomo, że nie na każdym torze te znaczniki będą, a tylko na tych po których będziesz jeździł.
Marcin
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]