Wysłany: 29-03-2008, 17:44 Problem z SM30 Thalysa i Skupy
Witam Zgromadzonych. Problem mam taki: pobrałem ze strony Skupy przygotowany przez niego model SM30 (repaint modelu Thalysa). Kiedy w Geodecie ustawiam lokomotywę na torach, wyskakuje mi informacja o niekrytycznym błędzie wykonywania skryptu, w której widnieją następujące wpisy:
head Exeption ER NullReference, line 88, file
Stack dump:
function $bool@Light:CheckFirstCar(), line -1
function $void@Light:DirectionMonitor(), line 69
Lokomotywa w Maszyniście nie jeździ - dopóty, dopóki do składu, przy którym stoi, nie dołączę z drugiej strony innej lokomotywy, np. SM31. Połączenie takie jak gdyby "inicjuje" SM30, która od tego momentu jeździ jak trzeba, zarówno ze składem, jak i sama. Niestety, powtórne uruchomienie gry powoduje powrót do stanu wyjściowego. Ze strony GWT pobrałem podstawowy model SM30 autorstwa Thalysa - przy ustawianiu lokomotywy w Geodecie pojawia się ten sam komunikat o błędzie w wykonywaniu skryptu, aczkolwiek w Maszyniście lokomotywa jeździ bez przeszkód. Pisałem do Skupy w tej sprawie - odowiedział, że ustawianie modelu Thalysa w Geodecie powoduje u niego wyświetlenie takiego samego komunikatu... Co może być nie tak? Używam TRS2004 z wszystkimi możliwymi SP. :) Pozdrawiam! Alek
Pomógł: 2 razy Wiek: 67 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 19 Skąd: Borówiec
Wysłany: 30-03-2008, 22:11
Melduję, że u mnie w obu SM30 (TRS2006) występuję błąd w światłach przednich, które świecą w niewłaściwym kierunku (na lokomotywę). Po zmianie kierunku kazdy jest OK. Poza tym w loku Thalysa nie ma czrwonych świateł wcale, ani tych "zaropiałych dziennych".
Pozdrawiam