Pomógł: 11 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-08-2009, 13:00
Pod jaki TRS (2004/06/Classic/09) tworzysz ten pojazd. Jeżeli w ogóle zamierzasz wstawiać do tego kabinę to osobiście uważam że lepsza od PB15 byłaby ta z RENFE 030T (www.ibertrainz.eu). Jest to kabina od KPEV T3 (w Polsce jako TKh1), ale dostosowana do TRS2004 (KPEV T3, działa tylko w wersji TRS2006 i wyższej). To są tylko moje sugestie, autor modelu postąpi tak jak będzie chciał, więc proszę mi nie wytakać że rozkazuje autorowi jak ma to robić.
Panowie.
Musicie sobie zdać sprawę z tego że jest to parowóz bezogniowy a co za tym idzie nie ma paleniska, ani nawet kotła. Ma ciśnieniowy zbiornik na parę i to wszystko. Więc w budce jest jedynie przepustnica, nastawnica, manometr kotłowy, hamulec ręczny (przerzutowy) i nie wiem czy nie skłamię jak powiem, że jest tam też kran parowego hamulca pomocniczego. Tak więc żadne wnętrze zwykłego czajnika z kotłem nie odda wnętrza a tym bardziej wrażeń z jazdy bezogniowcem.
PZDR EMIL
_________________ "...i przepustnicę ujął w dłoń
przeżegnał się, czapka na skroń
do pieca węgiel raz i dwa
już pary kłąb, już zawór gra..."
Pomógł: 11 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-08-2009, 08:43
Z tego co wiem to nie spotkałem dotychczas się z żadnym parowozem bezogniowym z interaktywną kabiną dla Trainz (i wogóle żadnym takim parowozem), proszę zauważyć że istnieje tendencja do wstawiania dla prawie każdego parowozu kabiny PB15, która rzadko nawet przypomina oryginał, a jak dla mnie kabiny T3 lepiej pasuje do małego parowozu manewrowego...
Przychodzę z złą informacją odkryłem że mesh w mojej TKb/b jest tzw"krzywy" nie wiem czy mam wszystko na nowo poprawiać czy zrobić "baziela" proszę o wsparcie
Ostatnio zmieniony przez Tx28 23-08-2009, 14:40, w całości zmieniany 1 raz