Zabrałem się za zrobienie do naszego symulatora 2 maszyn, którymi są SM40 i SM41. Są to lokomotywy praktycznie "wymarłe", zatem raczej zadnej z nich nie spotkamy na szklaku (przynajmniej w moich okolicach). Te maszyny zobaczyć mozemy m.in. w skansenie w Chabówce i w jeszcze paru innych miejscach których nie pamiętam (bodajże jeszcze Muzeum Kolejnictwa w Warszawie).
Nie mam specjalnie czym się pochwalić gdyż zacząłem robić tą lokomotywę 2 dni temu.
Może jednak ten screen kogoś zmotywuje i zachęci do pomocy.
Zależy mi na fotkach każdej lokomotywy tego typu. Potrzeba mi kompletnie obfoconej maszyny: pudło, wózki, kabina - to są podstawy, bez nich nici z mojego planu. Mogą być fotki poglądowe i na tekstury jak najbardziej. Od razu mówię, że nie interesują mnie zdjecia z Internetu, gdyż wszystko przetrzepałem.
Jeśli ktoś ma dostęp do któregoś loka tego typu, bradzo prosze o foty. Już superby było gdyby ktoś maił rzut kamieniem do skansenu w Chabówce, bo tamte loki mnie najbardziej interesują, choć innymi nie pogardzę.
Liczę na odzew w tej sprawie ;]
Ostatnio zmieniony przez Krzychu 10-09-2009, 17:19, w całości zmieniany 1 raz
Tak, ale mnie uszczęśliwi każda fota tej serii tylko nie z neta... Nie musi to być konkretnie 111. Szczerze to mnei jara 01 i fajnie by było zobaczyć jej foty na tekstury.
@SU46 - mozesz zrobić fotki nawet poglądowe, nie koniecznie od razu na texty. Na razie musze skończyć z modelką 3D.
Ostatnio zmieniony przez Krzychu 10-09-2009, 17:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 1376 Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 10-09-2009, 17:31
Dzisiaj już mi się ruszać nie chce ale chyba się jutro wybiorę i za jednym razem załatwię fotki "baziel'a" SM41 i czegoś tam jeszcze. Jakieś zamówienia na coś z Wroca Głównego i okolic tak btw?;)
_________________ www.gzk.cba.pl <- zbiór moich (i nie tylko) zdjęć o tematyce kolejowej
Już Ci mówię. Cała maszyna ma 2471 poly. Jeśli chodzi o dach ma 32 poly. Specjalnie dla Ciebie screen z punktami dachu (nie wiedziałem o co Ci chodzi dokłądnie wiec zrobilem screena):
Dla ciekawych obecny stan lokomotywy:
Ostatnio zmieniony przez Krzychu 10-09-2009, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Przeniosłem temat do działu z nowymi dodatkami, myślę, że tu będzie bardziej pasował. Co do samych fotek możesz poszukać na węgierskich stronach, praktycznie tam można zdobyć fotki wózków i ramy, wtedy pozostaje Ci samo pudło, gdzie wykorzystasz coś z PL.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-09-2009, 17:00
Kościerzyna trzyma egz. pod dachem, ale tak jak i inne unikaty które pod nim trzyma, tak i ten nie nadaje się do fotografowania - podobnie jak SN52-38 czy SP45-139.
No... to tak...
4609 poly i idzie w górę...
Podziękowania wszystkim za fotki, a w szczególności @SU46 dzięki któremu, mam niezłe foty na tekstury widoczne na screenie.
Wygląda ok, tylko wentylator w przedziale chłodzącym by się przydał jakiś zamiast tego rdzawego koła;)
To co Ci się wydaje zardzewiale na wentylatorze, to nie oteksturowany jeszcze fragment tej bryły, a że bryła jest koloru czerwonego, to pod pewnym kątem wydaje się że to zardzewiala tekstura.
Thalys napisał/a:
Na alfe mi to wygląda.
Prawie że dobrze. Wyciąłem okna i wstawilem w nie plane z teksurą okna (w opacity oczywiście).