FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wartowo - Olszyny
Autor Wiadomość
Powerslave
user

Wysłany: 25-05-2010, 22:31   Wartowo - Olszyny

Pamiętacie pewien przedpotopowy symulator Mechanik EN57? Jakiś czas temu, nie wiedzieć czemu, przypomniałem sobie o jego istnieniu. W pamięć zapadła mi niezwykła awaryjność tego programu (z 4 tras działały mi dwie i to nie do końca, nie mówiąc o losowych zwiechach), dość okrutna, jak na dzisiejsze czasy, grafika i bardzo fajny klimat. Efektem tego jest takie sobie coś, pretendującego do miana mapy.

Trasa jest głupia, nieskomplikowana, wybitnie fikcyjna i prostsza od cepa. Daje za to możliwość poprowadzenia najbardziej zdezelowanego EN57 jaki tylko był w okolicy. W skrócie:
- Tor jest niemal całkiem prosty (ponoć w pierwszych wersjach Mechanika nie było w ogóle zakrętów :D)
- Akcja niby dzieje się w okolicach 1997/1998 roku (bo tak)
- Wstawiłem domyślne semafory "Latarnia PKP", bo Sir_M-owskie są zbyt cukierkowe, a na ściąganie sygnalizacji Erniego/Chestera z DLS nie mam siły, a poza tym tak jest fajnie
- Jedzie się jakieś 15 minut
- Sesji docelowo będzie kilka. I tak nic to nie zmieni, bo dostępne będą tylko EN57...
- Póki co wskaźników i takich tam brak
W sumie, to tyle. Nie powiem, nieźle się bawiłem robiąc to coś, no i może komuś się spodoba.

Aha - screeny chyba niespecjalnie oddają wygląd traski. W rzeczywistości jest ciut ładniejsza.

kilanziom
znawca
Maniak

Wysłany: 26-05-2010, 11:12   

Nie wygląda to źle, jak sie zepniesz i skończysz to całkiem fajna mapka do zabawy by wyszła.

Pm37 
zaawansowany

Wysłany: 26-05-2010, 14:19   

Może sypnij troszkę więcej krzaków, na tym screenie jest trochę zbyt pusto: http://www.majhost.com/ga...Trainz/w-o6.jpg ; Tak jak powiedział Kilanziom, nie wygląda to tak źle....

drstrach
znawca

Wysłany: 26-05-2010, 14:29   

pm37-2 napisał/a:
Tak jak powiedział Kilanziom, nie wygląda to tak źle....

Powiem więcej, w porównaniu do EN57 wygląda zajekurdefajnie ;-)

Powerslave
user

Wysłany: 27-05-2010, 10:58   

kilanziom napisał/a:
Nie wygląda to źle, jak sie zepniesz i skończysz to całkiem fajna mapka do zabawy by wyszła.

Trasa sama w sobie jest gotowa (tzn. miała być i jest krótka), pozostały do zrobienia wskaźniki i ewentualnie lepsza sygnalizacja, ale mi się nie chce :P

Cytat:
Może sypnij troszkę więcej krzaków, na tym screenie jest trochę zbyt pusto:

Tak ma być.

Cytat:
Powiem więcej, w porównaniu do EN57 wygląda zajekurdefajnie ;-)

A dziękuję ;)

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 27-05-2010, 20:07   

Powerslave napisał/a:

Trasa sama w sobie jest gotowa (tzn. miała być i jest krótka), pozostały do zrobienia wskaźniki i ewentualnie lepsza sygnalizacja, ale mi się nie chce :P

A jak się nie chce, to podrzuć do mnie, to zrobię modernizację SRK na Chesterową :-)
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

Korzeń 
znawca

Wysłany: 28-05-2010, 21:57   

Bardzo ładna, klimatyczna mapka i dobrze dobrane dodatki. Przyjemnie się ją ogląda. Mimo że nie lubie zelektryfikowanych linii, to chętnie bym sobie na niej pośmigał :)

Odpowiedz do tematu