Wysłany: 31-05-2008, 11:29 Elementy do stworzenia małego miasteczka
Dłubiąc przy mojej mapce zacząłem budować otoczenie stacji Raczki, jest to mała miejscowość w pobliżu której znajduje się zakład produkcji jakichś tam towarów :) O ile budowa samego zakładu jest już dość zaawansowana to z budową samego miasteczka mam kłopot, po prostu nie mam pomysłu na jego wykonanie :( Właśnie pobieram wszystkie co zrobił Kilian i Grabash ale nie ma tego za wiele, bo większość to się nadaje do budowy wielkiego miasta a nie miasteczka. Tak więc moje pytanie: z jakich dodatków można stworzyć ładne miasteczko?
A dodatki jakich przede wszystkim szukam to:
1. Dworzec autobusowy (albo pomysł jak tu taki dworzec zbudować :D)
2. Małe kamienice (maks 3-4 piętra, mam jakieś czeskie i Kilanowe)
3. Sklepy, sklepiki różnej maści
4. Jakieś składziki budowlane
5. No i jakieś materiały foto jakby się komuś chciało coś pokazać
pozdr.
pysi
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 31-05-2008, 12:35
Polecam całą zawartość strony www.trainz.cz , są tam różne kamieniczki i małe domki, takie piętrowe lub dwupiętrowe, jeżeli chodzi o dworzec autobusowy możesz wykorzystać budynek czeskiego dworca Kadań, typowa postkomunistyczna budowla, w sam raz na jakiś dworzec autobusowy. Na plan bliższy torowi proponuję w małej ilości budynki węgierskiego RolTrainz (www.roltrainz.hu), jest tam jakiś bar, budynek mieszkalny itp. FMA ( bodajże seria Small Town czy coś takiego) też posiada kilka serii małych budynków, w sam raz na dalszy plan, aczkolwiek ów budynki trochę odbiegają od polskiej rzeczywistości budowlanej małego miasteczka. O tłach chyba nie muszę mówić ;) Myślę że przejechanie się poczciwym Podlasiem da wiele do namysłu, gdyż np. ja przy budowie miasteczek właśnie wzoruje się na stylu Krzyśka.
Pozdrawiam ;)
Teraz jestem tak robotą zawalony (tą prawdziwą), że nie mam czasu na nic. Teraz 2 wycieczki z pracy (3 dni Nysa , Jaworzyna) i kupa pracy prezentacje itp by dostać awans. Nawet gotowe modele (astra, jelcz) nie mam czasu wydać.