Po raz kolejny stawiając stację Sosna (na rozbudowanym planie jakiejś niemieckiej kolejki elektrycznej) <tym razem w trs2004> zacząłem tym razem od bocznicy... I standardowo jak w TRS postawiłem semafor w pobliżu wjazdu na bocznicę <i notabene wyjazdu ze stacji, mam nadzieję, że zgodnie z E1>, po czym na końcu bocznicy postawiłem semafor S2 <czy S1... ten z samym czerwonym światełkiem>... Nauczyłem sie w TRS, że jak nie dam na końcu ślepej bocznicy semafora, to wjazdowy też będzie wskazywał czerwone, bo to koniec. Jednak wczoraj wieczorem przypadkiem najechałem na kozioł... I wyskoczyła mi informacja jak na semaforze z wyjaśnieniem czerwonego światła "Tor zajęty, ple,ple,ple"... I tu moje pytanie:
http://www.trainz.org/ptt...y_koziol02.html
Czy te kozły działają jak semafory, czy po prostu mi czerwony semafor, który obok postawiłem chwyciło i do niego tyczył się opis... Chodzi mi o to, czy jak postawię kozioł, to czy semafor na początku bocznicy wskaże żółte światło, że mogę wjechać, czy też wskaże czerwone, bo to ostatni semafor na torze i muszę wstawić semafor z samym czerwonym światłem na końcu
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 05-06-2008, 18:27, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 157 Skąd: z kontowni
Wysłany: 05-06-2008, 20:36
Mało tego, jak ja zestawiłem kozioł z samego kozła i z samego pagórka, lub pozwól, że tak to nazwę, z pryzmy ziemi, będącej za kozłem, To obie rzeczy mozna było nazwać - i kozioł i pryzmę, a później wykorzystać jako semafor wskazujący tylko stop.
Oczywiście pagórek-pryzma za kozlem, nie był generowany, jako ukształtowanie terenu, tylko gotowy, n.p. ZWD.
pzdr...
Ostatnio zmieniony przez Absolwent 1974 05-06-2008, 20:38, w całości zmieniany 1 raz