FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przystanek Biriburra
Autor Wiadomość
XstickmanX
świeżak

Wysłany: 02-07-2008, 09:14   Przystanek Biriburra

Witam, mam pewien problem z scenariuszem "04 - Przystanek Biriburra" w Trainz 2004.
Wykonuje zadanie, wszystko idzie OK, dopóki nie muszę podłączyć czekającego na mnie składu. Chodzi o ten skład, który należy podłączyć po uprzednim rozłączeniu poprzednich wagonów na ustalonych torach i obróceniu się na obrotnicy. Każda próba podłączenia składu kończy się informacją, że wykryto "zderzenie się pociągów" i następuje przerwanie scenariusza. Oczywiście skład podłączam przy minimalnej prędkości.
Będę wdzięczny za informację dlaczego tak się dzieje (może coś nie tak ja robię, ale jak już mówiłem wszystko idzie OK, aż do tego momentu gdy trzeba podczepić czekający na mnie skład).

Pozdrawiam :)

a000
super trainz

Wysłany: 02-07-2008, 12:51   

A czy podczepiasz ten skład od dobrej strony?

Jacek 83218
trainz

Wysłany: 02-07-2008, 13:02   

To jest wina CDProjektu. Lokalizując SP2 sprawił że jego instalacja zamienia nazwy trackmarków i triggerów na wbudowanych mapach z angielskich na polskie, przez co zawarte w TRS2004 scenariusze głupieją i nie da się rozegrać żadnego z nich.

XstickmanX
świeżak

Wysłany: 02-07-2008, 15:05   

Podłączam sklad raz z jednej a raz z drugiej strony i efekt jest taki sam czyli przerwanie scenariusza z powodu "zderzenia" się pociągów.

Hmmm, faktycznie może to być wina CD-Projectu, ale czy jest gdzieś to oficjalnie potwierdzone i czy istnieje jakiś patch, który to naprawia? Udało mi się wykonać niektóre scenariusze więc może tylko ten czwarty jest uszkodzony.

Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2008, 15:51   

Dziwne bo u mnie wszystkie scenariusze działają ok ...

a000
super trainz

Wysłany: 02-07-2008, 22:17   

U mnie nie działa jedynie Blue Sky Steel też wykrywa zderzenia pociągów. Wszystkie pozostałe działają.

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 02-07-2008, 22:48   

a000 napisał/a:
U mnie nie działa jedynie Blue Sky Steel też wykrywa zderzenia pociągów. Wszystkie pozostałe działają.

Jaki jest sens twojej wypowiedzi? Wyrazy polskie fakt, ale o co chodzi w tych puzzlach wyrazowych?
Ostatnio zmieniony przez Maki 03-07-2008, 22:17, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu