Witam, otóż niedługo chciałbym kupić TS12. I teraz w tym problem że boję się że nie będzie żadnych polskich dodatków typu lokomotyw, otoczenia itp. Moglibyście mi powiedzieć czy są już jakieś eu07 itp. na DLS-ie?
Pomógł: 27 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Sie 2011 Posty: 1485 Skąd: Pruszków
Wysłany: 09-08-2012, 17:58
Z tego, co się orientuję, to większość dodatków będzie wymagała przerobienia pod 2012, ponieważ w oryginale tworzone są do niższych wersji. Ten temat poruszony jest tutaj... co do Siódemek, to nie mam pojęcia.
Moim zdaniem kupowanie TS2012 nie jest dobrym pomysłem ale o tym niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.
Na Twoim miejscu zatrzymałbym się na TS2009 lub TS2010.
Ja korzystam z 2009 i jestem bardzo zadowolony.
_________________ Imperium kontratakuje?
Baron von Schlosserhoffen.
----------------------------------------------------------
Na DLSie, to nie wiem, ale w PTT jest dużo działających w TSach (na pewno działają wszystkie od Shinkadamo) oraz na stronie stacjazary.pl, być może interior będzie Ci pokazywał błędy, ale w dziale TS2009 w przyklejonym temacie odnośnie naprawy (jeden z ostatnich postów, mój) masz odpowiedź jak naprawić lub zamienić. Otoczenie - prawie wszystko teraz działa w TSach. Poza tym jeśli ściągniesz mapę Jamala, to w paczce wsporczej jest opór rzeczy. Tak więc obawy zbędne.
Qdaty napisał/a:
Z tego, co się orientuję, to większość dodatków będzie wymagała przerobienia pod 2012, ponieważ w oryginale tworzone są do niższych wersji. .
Qdaty... no nie gadaj jak nie wiesz... Nie siej ciemnoty
Posiadam TS12 mam mapę Jamala Lublin-Dorohusk i wszystkie dodatki z tej mapy i cały tabor działają bez zarzutów . A nie przepraszam 2 obiekty scenery i 1 lokomotywa nie dają się uruchomić . Reszta bez zarzutów .
A i wg mnie ważna kwestia otóż wgrywając dodatki do TS12 trzeba pamiętać o czym że jak wyświetli nam się podczas wgrywania komunikat że taki dodatek już jest zainstalowany koniecznie i bezwzględnie trzeba wybrać opcję POMIŃ w przypadku wybrania opcji zamień robią się straszne cyrki i na koniec większość dodatków nie działa .
Sprawdzone przezemnie na dodatkach do mapy Lublin-Dorohusk .
Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 10-08-2012, 11:31
Ja też się dołączę, że warto kupić!
Jak już napisałem w innym miejscu, TS12 działa sprawniej od poprzednich wersji. Nie wiesza się i ogólnie działa znacznie szybciej. Może to i skutek lepszego sprzętu komputerowego jaki mam obecnie ale teraz już trudno to sprawdzić. W każdym razie jestem bardzo zadowolony choć przyznam, że tez byłem na początku nieufny. Też importowałem sporo map i dodatków z TS2009, TS2010 i po drobnych poprawkach wszystko działa. Tak samo i lokomotywy EU czy EP działają choć miałem z nimi trochę problemów. Ostatnio udało mi się uruchomić jeszcze SU46 i ST44:)
A ja mam takie pytanie troszke nie na temat , czy idzie kupić TS12 gdzieś w jakimś sklepie/markecie? Bo już od jakiegoś czasu się za nim rozglądam i nigdzie go nie zauważyłem.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-08-2012, 13:23
Zwinny napisał/a:
A ja mam takie pytanie troszke nie na temat , czy idzie kupić TS12 gdzieś w jakimś sklepie/markecie? Bo już od jakiegoś czasu się za nim rozglądam i nigdzie go nie zauważyłem.
Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 14-08-2012, 22:06
Ja kupiłem swojego TS12 na Allegro i widzę że dalej tam są. Co prawda kupiłem też polską wersję, ale podczas instalacji dałem wersje angielską. Na razie nie instalowałem żadnych poprawek bo i szczerze mówiąc nie znalazłem takich. Mam wersje 51658 i póki co sam program nie zgłaszał że są jakieś patche. Specjalnie nie narzekam, bo jak już wspomniałem wyżej, chodzi stabilnie i nawet płynnie. Owszem, jak dam wszystkie ustawienia na max i będzie trasa z mnóstwem speed trees, to czasem się przytnie na moment, ale to sporadycznie.
Na pewno jest,bo ja widziałem TS2012 u mnie w Empiku(dziwny zbieg okoliczności?).
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy
Wysłany: 25-09-2012, 21:36 Re: Czy warto kupować?
Na chwile obecna posiadam TS2010 w wersji 42953- gdzie potrzeba sp3 do patchowania i z tym mam problem bo jeszcze nie istnieje taka wersja, a wiadomo ze to jest konieczne aby poprawnie wszytko chodziło chodz do tej pory jako tako działało ale sie zesrało:) (przepraszam ze okreslenie)
Pytanie...czy najlepiej czekac az sie pojawi 42953 z sp3 czy moze zaczac sie bawic w ts2012 a moze lepiej ts 2009???
Bo z moim ts 2010 juz brakuje sił na dalsze uzeranie się...wieczny problem
Wysłany: 25-09-2012, 22:49
Jak przejde z Łatka Build 42953 -> 44088 a pozniej , Build 44088 -> 49933 to powinno byc ok? Bede mógł spokojnie zainstalowac cały folder local wraz z mapami?