Wysłany: 01-02-2013, 11:10 Trainz 2012 - gra sie nie uruchamia po aktualizacji
zainstalowałem Trainza 2012 , potem zainstalowałem wszystko co było podane z trasy Lublin Dorohusk, i tu zaczęły sie problemy - w między czasie usiłowałem zaktualizować gre (1300 aktualizacji) co przy braku FCT jest mega karkołomnym wyzwaniem - po tygodniu aktualizacji mam jeszcze okolo 900, ale niestety gra niechce się już wczytać. taddeamon zajmuje około 350mb pamięci i zjada prawie 90% zajętości jednego rdzenia .
1. czy trzeba przeinstalować cała gre ?
2. jak można ew wyciągnąć to co juz mam zainstalowane (trasy, pociagi, aktualizacje)
ps. komputer
C2D 4Ghz , 2gbRAM, NvidiaGTX260 (1792mb) , XP32bit
Przede wszystkim - nie należy aktualizowac wszystkich tych rzeczy, o których mówi Trainz. Krótkie wyjaśnienie. Kilka lat temu Auran poprosił użytkowników o poprawienie dodatków niedzialajacych w TS2009+. Wszystko by było super, gdyby nie fakt, ze zabrali sie za to amatorzy. Owszem, teoretycznie dodatki poprawione nie wyjazują błędów, ale e praktyce niektóre nie działają. Ponieważ W Trainzie wiele rzeczy zależy od siebie może być tak, że któraś 'naprawiona' rzecz psuje inną, kluczową, stąd Twoje problemy. Moja porada jest taka: Zainstaluj grę jeszcze raz, wygraj najnowsze patche gry (nie mylić z updatem dodatków!) i nie wgrywaj aktualizacji dodatków. U mnie jest tak, że wyświetla mi się dodtępność chyba 1600 aktualizacji dodatków i żyje bez problemów.
Dodatkowa porada ogólna - nie nadpisuj dodatków wbudowanych (podczas indtalacji Trainz będzie Cię o tym unformował), bo to jest źródło nieprzewidzianych problemów. Jeśli więc mapa Jamala lub pack z dodatkami chce to Zrobić - dawaj omiń (skip).
OK. Czyli instalacja od nowa.
Odinstalowałem grę, ale w katalogu pozostało 7GB danych. Jeśli zrobię nową instalacje to pliki sie nadpiszą ? czy lepiej skasować to co zostało?
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 04-02-2013, 23:14
Jak chcesz mieć święty spokój na przyszłość to odinstaluj wszystko. Żeby być pewnym, to odinstalowuję wszystko z poziomu: dodaj, usuń programy. Mam wtedy pewność, że żaden syf nie został. Po co później mieć kłopoty.