Na tej stronie została umieszczona treść od www.trainzart.pl-
znanego dystrybutora złośliwego oprogramowania. Wejście
teraz na tę stronę najprawdopodobniej zainfekuje Twój
komputer złośliwym oprogramowaniem.
_________________ "Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób"
Ostatnio zmieniony przez patrosmk 14-02-2013, 20:02, w całości zmieniany 3 razy
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 14-02-2013, 20:16
Pisałem o tym na SB wczoraj, jeżeli nie znikło to polecam przeczytać. Jeżeli jednak znikło to informuję że wystąpił mały problem z trzema stronami które utrzymuję na moim serwerze. Trwają prace nad jego rozwiązaniem.
U mnie na serwerze powywalalam SSH i FTP z 20-22 na wysokie porty - takie proste utrudnienie roboty wszekim botom i script kiddies ale na tyle skuteczne ze nie mam w logach zadnych prob wlamu na FTP czy SSH.
Proponuje zrobic to samo.
A co do uzyszkodnictwa to skoro ja wyjasnilam tym moim chomikom jak skonfigurowac FTP w total commanderze do pracy na innych portach to i twoi sobie poradza.
Wiem ze security trought obscurity nie jest polecane ale jednak jest to zawsze jedna linia obrony wiecej.
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 14-02-2013, 21:24
Tyle tylko że to jest shared - hosting współdzielony. Gdyby to był choć VPS albo serwer dedykowany to bym wywalił wszystkie porty na najwyższe pozycje, dodatkowo ban na zakres IP na 85% państw. Niestety na współdzielonym niewiele zdziałam...
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-05-2013, 02:19
To nie u nas. W jpg'ach z Dikobraza się jakiś robal zalęgł. Prewencyjnie można wywalić te obrazki, żeby jakiś nieostrożny user sobie kompa nie zainfekował.