FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Posty typu okej, dzięki, spoko...
Autor Wiadomość
mattek97
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 11:39   

ta strona nie działa :(

a chciał bym sie nauczyć tego robienia sieci trakcyjnej.

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 18-08-2008, 12:03   

Tak, bo nowa strona jest tu
http://trainzmaps.neteasy.pl/forum/index.php

mattek97
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 16:26   

na tej stronie chyba nic nie pisze o sieci trakcyjnej

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 18-08-2008, 16:41   

No na razie nie ma bo storna działa od nowa. Cierpliwości.

mattek97
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 18:26   

okej to daj znać jak będzie

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 18-08-2008, 23:59   

Dla takiego typu informacji "okej to daj znać jak będzie" służy opcja PW.

fotokite
user

Wysłany: 19-08-2008, 09:48   

Nie chcę się wychylać z tłumu tym bardziej, że jestem tutaj świeżym użytkownikiem i tym bardziej że Maki jest moderatorem, ale szczerze mówiąc takie uwagi zaczynają mnie jako czytelnika irytować. Pierwszy raz spotykam się na forum tematycznym w którym moderator notorycznie upomina za mogło by się wydawać błahe błędy, czy według Ciebie to że ktoś się powtarza albo wysyła personalne wiadomości nie na PW wymaga od razu krytyki? A tę wiadomość celowo i z premedytacją piszę na łamach forum, bo nie wiem czy PW spotkała by się z jakimś odzewem. I nie irytuj się, ale powiedz co jest przyczyną takiej nadgorliwości - wtedy może łatwiej będzie mi ją zrozumieć. P.S Regulamin forum czytałem. Pozdrowienia

margera
zaawansowany

Wysłany: 19-08-2008, 10:49   

Ja nie wiem gdzie Ty widzisz krytyke w poscie Makiego. Poza tym nadgorliwosc? Ja bym to nazwal trzymaniem porzadku na forum. Pomysl sobie jak by kazdy pisal posty typu 'dzieki', 'ok', 'spoko'. Zdajesz sobie sprawe jaki by sie od tego syf na forum zrobil? Upominajac uzytkownikow w ten sposob mozna to w jakims stopniu ograniczyc.

Maki
zaawansowany
M.K.

Wysłany: 19-08-2008, 11:05   

Spróbowałbyś napisać "spoko", "oki" i innego typu teksty na ftb - tam sie nie patyczkują - coś nie jest wedle regulaminu - moderatorzy reagują od razu i nie ma zmiłuj.
Czasami mam wrażenie, że u nas jest luz w stosunku do niektórych postaci. Mogą odstawiać co jakiś czas szopki na forum, przez co później większość cierpi.

Edycja: I właśnie posty tego typu (jak w tytule) znikają z wątków i będą znikać. Podziękowania i prywatne prośby powinny trafiać drogą PW, ewentualnie SB - z tym, że bez spamowania, jak to robił Grodzio.
Ostatnio zmieniony przez Maki 19-08-2008, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

Shaggy 
zaawansowany
Ave faur

Wysłany: 19-08-2008, 11:38   

No macie racje ze takie posty typu "okej to daj znać jak będzie" sa troche takei smiecace... Jezeli by chcial to powiedziec to powinien napisac "Dzieki wielkie za pomoc. Zamykam" i juz. A prosba "daj znac jak bedzie" to jest typowy zwzrot do uzutkownika a nie do uzytkownikow.. Czyli to powinno isc na PW :) Moim zdaniem moderatorzy maja sluszna racje.

PS: Ja juz cos to tam jest to napisane a nie pisze ;0

mattek97
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2008, 18:38   

nie wtrącajcie się do tego co ja gadam jestem nowy nie wiem jak mam powiedzieć a po za tym "uczy się na błędach"

popełniłem błąd na następny raz będę wiedzieć że takie rzeczy to na pw.

margera
zaawansowany

Wysłany: 25-08-2008, 20:37   

mattek97 napisał/a:
nie wtrącajcie się do tego co ja gadam jestem nowy nie wiem jak mam powiedzieć a po za tym "uczy się na błędach"

popełniłem błąd na następny raz będę wiedzieć że takie rzeczy to na pw.

Bedziemy sie wtracali, bo gdybysmy tego nie zrobili to nie wiedzialbys ze popelniasz blad. Poza tym, prosilbym troszke grzeczniej nastepnym razem.
Ostatnio zmieniony przez Maki 26-08-2008, 09:33, w całości zmieniany 1 raz  

fotokite
user

Wysłany: 26-08-2008, 16:28   

Moim skromnym zdaniem ( do którego mam pełne prawo) takie sformułowania zacieśniają jedynie więzi między użytkownikami i wcale nie uważam że bałaganią forum jako jego odbiorca, uczestnik i czytelnik Ale jest to moja opinia i część forumowiczów może mieć odmienne zdanie dlatego uważam, że od czasu do czasu na forum powinny powstawać SONDY na przykład do takich kwestii jak ta. I wolę czytać okey dzięki, spoko niż jakieś przekleństwa, wulgaryzmy czy narzekania malkontentów.

Odmienne mam jednak zdanie do Waszej ciężkiej i wdzięcznej pracy (sam kiedyś byłem moderatorem na pewnym forum) Nie chcę nawet myśleć jakby to forum wyglądało bez Waszego zaangażowania. Może trochę przesadziłem z "nadgorliwością "
Makiego, pewnie pod wpływem mojego impulsu.

Spójrzcie również na to z praktycznego i technicznego punktu widzenia - łątwiej napisać ten zwrot w poście niż na PW ( pewnie głównym powodem jest pozorna lepsza płynność komunikacji)

Dla mnie temat jest otwarty i myślę, że jeśli w międzyczasie zrodzą się podobne dylematy to warto otworzyć podobne tematy. I dzięki, że przenieśliście ten wątek do odpowiedniego działu - na pewno przyczyni się to do konstruktywnej dyskusji
Pozdrowienia dla czytających.
Ostatnio zmieniony przez fotokite 26-08-2008, 16:32, w całości zmieniany 2 razy  

fotokite
user

Wysłany: 26-08-2008, 16:37   

Apropo stwierdzenia że na innych forach jest gorzej - ja się z tym zgadzam, dziś z elektrody zniknęły moje dwa posty w pełni zgodne z regulaminem i nie dublowane jak się potem okazało do ... kosza. Moderatorzy na prośbę o wyjaśnienia milczą...

Odpowiedz do tematu