Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 01-11-2014, 13:06 [nie samym trainz] The Forest
Kontynuując serie Drstracha ;)
Zainspirowany przez Faje (z yt) kupiłem sobie The Forest jako gift na allegro. Gierka świetna dla ludzi którzy lubią bawić się w Mc Gyvera , spędziłem dużo czasu na budowaniu różnych mini-osad/baz i walce z "tubylcami' i na prawdę jest dużo fajnej zabawy, trochę strachu też było ;d
Gra oczywiście jest na poziomie bety więc cały czas się rozwija. Na wersji 0.08c można już śmiało pograć. Wiadomo jest to beta więc błędów jest sporo ale z każdym patchem błędy są eliminowane, gra jest bardziej stabilniejsza oraz dodawane są nowe tryby, przedmioty itp. W patchu 0.09 ma być podobno tryb coop :)
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Ja też się zastanawiam czy nie zacząć w to grać. Oglądam kilku użytkowników m.in. IsAmUxPompa, który w to gra i przyznam, że trochę mnie to zainspirowało. Gra zapowiada się ciekawie.
_________________ "Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób"
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 02-11-2014, 10:07
Poczekaj do soboty, będzie nowy patch v0.09, a niestety najwiekszym minusem jest, że jak wprowadzają nowa wersje to ostatni save nie działa na nowej wersji
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 02-11-2014, 23:27
Woo, gra się w to, od pierwszej wersji alpha, gra nieźle wciąga jak na alphe. Osobiście lubię gry tego typu (otwarty świat, gdzie musisz walczyć o życie: głód, zmęczenie, wrogowie itp.) Co do optymalizacji w The Forest - gra śmiga na full detalach na moim złomiaku, bez problemów (O ile zbędne programy są wyłączone). Bardzo czekam na coop'a, bo brakuję mi trochę grania z kumplami w tego typu gry. The Forest ma duży potencjał i tylko czekać, aż z alphy rozwinie się pełnoprawna full gra.
Jeżeli ktoś lubi gry typu "survival-sandbox", to koniecznie powinien zagrać w The Forest. W obecnej wersji alphy jest dużo błędów, ale jak to przystało na nią. Błędy nie przeszkadzają zbytnio w rozgrywce, choć mogą czasem irytować po długim czasie występowania - spokojnie da się grać w obecną wersję.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 03-11-2014, 10:31
Mnie bardziej podoba się "Life is Feudal: Your Own", McGyver w wiekach średnich, na razie cena jest zaporowa ale pewnie da się to kupić w jakiejś promocji.
Aha, gra z wczesnym dostępem, więc na razie to beta (a IMO nawet alfa), wygląda na razie tak: https://www.youtube.com/watch?v=nXxdGOz9qok.