Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-06-2012, 19:39
rysztur napisał/a:
Można dać adnotację, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni, oznacza akcept milczący. Unikamy w ten sposób czekania w nieskończoność.
Wiesz, to jest sytuacja jak z czasów tow. Stalina, przytknąć pistolet do głowy i zakneblować usta, brak akceptacji oznacza, że jesteś imperialistycznym wichrzycielem
Już tak nie przesadzajmy z tymi dodatkami, nie będzie, to nie będzie, jeśli ktoś będzie chciał mieć starsze dodatki, to na pewno ktoś mu pomoże na naszym forum (vide nasz przyjaciel z Rosji ).
Można dać adnotację, że brak odpowiedzi w ciągu 14 dni, oznacza akcept milczący. Unikamy w ten sposób czekania w nieskończoność.
Wiesz, to jest sytuacja jak z czasów tow. Stalina, przytknąć pistolet do głowy i zakneblować usta, brak akceptacji oznacza, że jesteś imperialistycznym wichrzycielem
Już tak nie przesadzajmy z tymi dodatkami, nie będzie, to nie będzie, jeśli ktoś będzie chciał mieć starsze dodatki, to na pewno ktoś mu pomoże na naszym forum (vide nasz przyjaciel z Rosji ).
Nie no, bez przesady... Jak ktoś wcześniej wspomniał większość jest na PTT, więc nie powinno być, że kneblujemy komuś usta . A czas dałem 7 dni, żeby mieć czas na przesłania tego, bo za 15 dni jadę na zasłużone wakacje Ale wtedy przekaże się bazę trochę wcześniej a PTT RegioOpierManager Thalys lub jeden z moich współpracowników potwierdzi/odrzuci potem te dodatki
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-06-2012, 00:40
Jako Polish Trainz Team Regional Opierdaling Manager wyrażam zgodę na taką inicjatywę i daje zielone światło dla kolejnych kreatywnych pomysłów dt. sprawnego zarządzania logistyką dodatków. :P
Czyli pomijając dodatki właściciela marki oraz te które są juz na PTT/stronie Wujka 082 w całym downloadzie jest około 100 pozycji do zachowania. Możliwe, że niektóre pozycje z tej listy znajdują się w sieci albo nawet w DL PTT (sprawdzałem pobieżnie). Podobnie możliwe, że niektórych wagonów Kilanzioma nie ma w DL PTT (nie sprawdzałem tego dokładnie, tylko wyrywkowo), jednak będą to raczej starsze, możliwe że zdezaktualizowane pozycje.
Także przemyślcie dogadanie się z twórcami tych stu dodatków (jest to kilka osób, po części udzielających się na PTT) i sprawa będzie załatwiona.
Może nawet w tym temacie osoby z listy wyraziłyby zgodę lub jej brak na przeniesienie swojej twórczości z upadłego downloadu na PTT.
Ostatnio zmieniony przez Qń 15-06-2012, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 15-06-2012, 20:57
Przeglądając spis to z pamięci mówię wam że 89% dodatków wisi na DLS, no chyba że coś takiego już nie istnieje.
Moje dodatki możecie brać w ciemno z rygorem zakazu modyfikacji i wydawania po modyfikacji.
Jak ustalicie coś, z akcentem na USTALICIE, dajcie mi znać.
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2155 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 15-06-2012, 22:00
Jeżeli wniesie to coś do tematu, to mam na dysku kopię całego serwera, w tym właśnie Download TM. 953 pliki ze screenami, 15 folderów, całość waży równo 800 MB. To chyba najbardziej aktualna kopia. Jeżeli trzeba to podeślę Radkowi, Neri czy komu trzeba i róbcie co uważacie za słuszne. Kopia obejmuje pliki z dodatkami, screeny, pliki downloadu, zrzut bazy danych.
OK. Archiwum downloadu TM jest tu:
http://krb.com.pl/archeotm/download/
W tej chwili pliki jeszcze się wgrywają, więc nie ma 100%, ale do rana powinno wejść wszystko.
Dzięki
Nie było to takie trudne, trochę grzebania w bazie żeby przekierować linki
Uwaga: z powodów niezależnych ode mnie chwilowo nie wszystkie dodatki są wgrane. Zajęte mam jakieś 3GB z 30GB przestrzeni, a serwer wywala "brak miejsca"... Wyjaśniam to z firmą obsługującą hosting, o wynikach będę informował w tym wątku.
Pozwoliłem sobie używać dalej nazwy Trainzmaps - ze względu na wyszukiwarki
Pomógł: 10 razy Wiek: 28 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 229 Skąd: Dziki Zachód
Wysłany: 26-01-2014, 23:17
Może trochę odgrzewam kotleta, ale muszę poinformować, że download TrainzMaps na serwerze RBacha przestał funkcjonować Czy dałoby się to jakoś naprawić?
Może trochę odgrzewam kotleta, ale muszę poinformować, że download TrainzMaps na serwerze RBacha przestał funkcjonować Czy dałoby się to jakoś naprawić?
Był jakiś problem, dział techniczny mi odpisał, że odblokowali, więc nie sprawdzałem. Ale okazuje się, źe jednak nie. Zgłosiłem po raz drugi.