Prezentuje mój kolejny dodatek , a mianowicie jest to słupek informujący o regulacji osi toru stosowany jest od kilku lat przez PLK na liniach niezelektryfikowanych po modernizacji/rewitalizacji, jeżeli są na świeżo ustawione mają sprayem zrobione napisy (PKP) - to początek krzywej przejściowej (KKP) - to koniec krzywej przejściowej, a sam dodatek prezentuje się tak :
ilość poly:10
rozmiar tekstur wspólnie:144kb
Ostatnio zmieniony przez Zmiennik115 10-03-2016, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Troszkę zbyt paintowe, z całą pewnością do poprawy cały dach łącznie z "osprzętem". Myślę że jak to poprawisz to z pewnością zmieni się odbiór wizualny całego obiektu.
Na pewno do roboty jest dach. Od razu poszukaj sobie innej tekstury na komin. Ta jest przepalona przez słońce i będzie strasznie świecić w trainzie.
Ogólnie współczesne elewacje to wbrew pozorom ciężki temat do modelowania ze względu na to, że są nudne, straszliwie, przez gładkie jednolite powierzchnie które ciężko wiernie odwzorować. Wiem, bo robiłem Pod dachem dodaj koniecznie cień. Masz z przodu klimatyzator. Dodaj go, niech przełamie trochę tą gładką ścianę. Nawet można się pokusić o ten szperacz przy oknie i dokleić do niego pointa z coroną. Będzie widok nocny.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-08-2016, 23:17
A czy mógłbyś pokazać ten model w grze pośród innych, żeby móc porównać naświetlenie itp? W sensie - jak dodatek prezentuje się na tle pozostałych. Na tym obrazku wydaje się bardzo jasny.
A czy mógłbyś pokazać ten model w grze pośród innych, żeby móc porównać naświetlenie itp? W sensie - jak dodatek prezentuje się na tle pozostałych. Na tym obrazku wydaje się bardzo jasny.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-08-2016, 18:01
Myślę, że należało by spróbować podnieść realizm dachu ej szarej nastawni, postaraj się zastosować jakiś prawdziwy materiał - arkusze blachy albo zwoje papy. Najlepiej osiągnąć to wykonując małą teksturę o względnie zbliżonych krawędziach i klonując ją (np. 3x4 powtórzenia). W tej chwili ten element najbardziej zwraca uwagę.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 19-08-2016, 19:10
Do wymiany to jeszcze komin i rury na kominie. co do tego dachu na zielono, to lepiej by wyglądał z kawałków, bo teraz jest sztuczny. Na tym zdjęciu widać, że na murku blachy leż w poprzek. Warto zastosować radę Piotra. Nie ma dachu z jednej całości. Jak co popatrz na produkcję kolegów, najlepiej odpalając grę, wtedy lepiej zobaczysz .
Dobrze, że dałeś to zdjęcie, bo nie miałem za bardzo pomysłu jak ten dach powinien wyglądać. Materiał masz już okej. Trzeba go teraz tylko zmapować odpowiednio z uwzględnieniem światłocienia i będzie dobrze.
Jeszcze trochę pracy cię czeka nad tym, jeżeli chcesz osiągnąć dobry efekt