Tutaj znajduje się paczka z plikiem gmax dodatku i tex: P³ot.zip
Może jakiś doświadczony modelarz obejrzałby dodatek powiedział mi co mam poprawić
Niestety nie mogę w grze otworzyć tex, czyli płot jest biały :( Czy może ma ktoś na to sposób?
Niestety nie mogę w grze otworzyć tex, czyli płot jest biały :( Czy może ma ktoś na to sposób?
Jaka rozdzielczość? Rozmiar tekstury musi być potęgą liczby 2 (dla przykładu: 2*4; 16*8; 64*64; 1024*4096 i tak dalej)
edit. Nie jestem pewny ale wydaje mi się że nazwa pliku TGA z teksturą nie powinna zawierać poskich znaków (ę, ź, ł etc)
Tekstura w nazwie nie powinna miec polskich znakow typu 'ą', 'ę', etc... Poza tym jej rozmiar powinien byc potega dwojki. I tak: 64, 128, 256, 512, 1024, 2048... Usun tez wszystkie niewidoczne sciany, czyli w tych dwuch slupkach, spodnia sciane i w srodkowym elemencie spodnia sciane i dwie po bokach. Jezeli ma to byc obiekt typu spline, to calosc powinna byc ulozona na ujemnej czesci osi Y. Wiec jezeli obiekt ma przykladowo 5 metrow dlugosci, to jego poczatek powinien znajdowac sie w punkcie 0, a koniec w punkcie -5 na osi Y.
Czy rozmiarem tex może być 16x128 lub 16x512 ?
Będę pamiętał o zapisaniu w TGA tu też poprawię
Co do kind to wyjdą 2-wie wersje - spline i scenery (z możliwością napisu)
Jak eksportujesz plik 3D, to wyskakuje okienko "Czy chciałbyś nadpisać wszystkie istniejące pliki texture.txt?" "Do you wish to overwrite all existing .texture.txt files?" Klikasz Yes :)
Chyba o to mgarkowski pyta.
Jest to zbędne w przypadku, gdy korzysta sie bezpośrednio z tekstur znajdujących się w odpowiednim folderze (...)/World/Custom/"typ dodatku"/"folder z dodatkiem"
Jak eksportujesz plik 3D, to wyskakuje okienko "Czy chciałbyś nadpisać wszystkie istniejące pliki texture.txt?" "Do you wish to overwrite all existing .texture.txt files?" Klikasz Yes :)
Chyba o to mgarkowski pyta.
U mnie nie pytał się o to i plików texture.txt nie utworzył
I wiesz może jak się usuwa ściany, bo chciałbym odchudzić płot
Chodzi o to zeby jedna krawedz byla w punkcie 0,0,0, a druge na ujemnej czesci osi Y. Najlepiej wybierz opcje Edit Mesh\Vertex i zaznacz jedna z krawedzi i sprawdz czy jest ona w punkcie 0 osi Y.