FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czkawka poedczas jazdy
Autor Wiadomość
Peeet2005 
zaawansowany
Peeet2005

Wysłany: 21-05-2025, 19:42   Czkawka poedczas jazdy

Nie bardzo wiedxialem w jakim to dzialle winno się pojawić, ale może w tym będzie najlepiej. Otóż tak sobie zaimportowałem mapkę Lublin-Dorohusk do TRS22 i próbuję ją jakoś dostosować. Wcześniej miałem ją w TANE więc import się udał ale jak testuję jazdę jakimś pociągiem to są takie chwilowe przerwy. Tzn co ok 1.5 min następuje zamrożenie ekranu na ok sekundę a potem jedziemy dalej. I tak na całej trasie. Podejrzewałem że to mój komputer tak przycina ale nie, na innych mapach i to o wiele większych nic podobnego nie występuje. Tak pytam czy ktoś miał podobne efekty i jestem ciekaw z czego one wynikają.
Na obrazkach widać takie chwilowe dołki i to są właśnie te przymrożenia obrazu

Sebek07 
super user
Psuję Trainz

Wysłany: 29-05-2025, 14:29   

Jakiś dodatek / skrypt musi robić zamieszanie. Spróbuj zmienić tryb zgodności z maksymalizuj zgodność na strumieniuj obiekty albo pokaż błędy na starszych wezwaniach. Wtedy mapa odpali się z ograniczonym działaniem skryptów i sprawdź jak wygląda zużycie zasobów.

Korzeń 
znawca

Wysłany: 29-05-2025, 17:45   

Odpal w czasie gry i zobacz co się dzieje w czasie występowania tej zwiechy. Czasem potrafi pokazać jakąś wskazówkę

Odpowiedz do tematu