Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 21-05-2025, 19:42 Czkawka poedczas jazdy
Nie bardzo wiedxialem w jakim to dzialle winno się pojawić, ale może w tym będzie najlepiej. Otóż tak sobie zaimportowałem mapkę Lublin-Dorohusk do TRS22 i próbuję ją jakoś dostosować. Wcześniej miałem ją w TANE więc import się udał ale jak testuję jazdę jakimś pociągiem to są takie chwilowe przerwy. Tzn co ok 1.5 min następuje zamrożenie ekranu na ok sekundę a potem jedziemy dalej. I tak na całej trasie. Podejrzewałem że to mój komputer tak przycina ale nie, na innych mapach i to o wiele większych nic podobnego nie występuje. Tak pytam czy ktoś miał podobne efekty i jestem ciekaw z czego one wynikają.
Na obrazkach widać takie chwilowe dołki i to są właśnie te przymrożenia obrazu
Pomógł: 8 razy Wiek: 29 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 128 Skąd: Wyszków
Wysłany: 29-05-2025, 14:29
Jakiś dodatek / skrypt musi robić zamieszanie. Spróbuj zmienić tryb zgodności z maksymalizuj zgodność na strumieniuj obiekty albo pokaż błędy na starszych wezwaniach. Wtedy mapa odpali się z ograniczonym działaniem skryptów i sprawdź jak wygląda zużycie zasobów.
_________________ Pasjonaci nieczynnej linii kolejowej Auranowice Kebab - Biała Pendolińska pełodegie.