Ze screenów, jakie widziałem na stronie MaSzyny można odnieść wrażenie, że pochylenie niektórych elementów czołownicy jest niedopasowane do rzeczywistości. Jako ciekawostka: model nie został wykonany przez MaSzynistów, ale przerobiony z radzieckiej lokomotywy, która jest odpowiednikiem ET-42 (przynajmniej tak czytałem w temacie dot. tego modelu na ich forum).
Dobra, daj se spokój już, tyle niepotrzebnych postów LOKOMOTYWY ET42 NIE MA I NIE WIADOMO KIEDY BEDZIE. Tyle ode mnie, modelu z MaSzyny, albo z MSTS nie można skonwertować bez zgody właściciela i jakichś tam plików od niego, jeśli chcesz, pisz, rób.
no tak... pokiełbasiło mi się z tą MaSzyną...
Tak, czy inaczej: nie należy się poddawać, bo jeśli mamy model i zgodę to przekonwertowanie i kosmetyka to już szczegół.
[quote="Yaro"]Dobra, daj se spokój już, tyle niepotrzebnych postów LOKOMOTYWY ET42 NIE MA I NIE WIADOMO KIEDY BEDZIE. Tyle ode mnie, modelu z MaSzyny, albo z MSTS nie można skonwertować bez zgody właściciela i jakichś tam plików od niego, jeśli chcesz, pisz, rób.
Dobranoc[/quote]
Ja bym raczej powiedział, żebyś Ty dał sobie spokój. IMHO to Ty robisz więcej zamieszania takimi postami (nic nie wnoszącymi zresztą) Kolega wcześniej napisał, że dostał pliki i ma zgode na przeróbki. Gdyby sie okazało, że tak nie jest, temat by sie przymknęło i już, bez robienia niepotrzebnego szumu.
Ja bym raczej powiedział, żebyś Ty dał sobie spokój. IMHO to Ty robisz więcej zamieszania takimi postami (nic nie wnoszącymi zresztą) Kolega wcześniej napisał, że dostał pliki i ma zgode na przeróbki. Gdyby sie okazało, że tak nie jest, temat by sie przymknęło i już, bez robienia niepotrzebnego szumu.
Dobra, niedoczytanie, w takim razie milczę i popbserwuję jak się to potoczy
Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 880 Skąd: Poznań
Wysłany: 27-04-2008, 18:05
Witam.Zwracam się o pomoc poszukuje syreny ET-42 lub filmiku na którym słychać syrenę.Ja przeszukałem w serwerze i nic nie ma takiego.A drugi jest taki problem jestem z Poznania i nie mam możliwości nagrania syreny. Ponieważ taka lokomotywa u mnie nie jeździ.Nigdy jej na oczy nie widziałem. Proszę was o pomoc
Z tego co oglądam to WŁ-15 i E-13 najbardziej przypomina ET-42
E-13
ale jak na razie zero konkretnych materiałów. Na stronie producenta tylko ogólne informacje, na rosyjskich forach na razie też nic konkretnego.
Wybacz mikusza1, ale chyba masz problem ze wzrokiem rzeczywiście. Tyle detali decyduje o tym, że repaint nigdy nie będzie odzwierciedlał polskiej odmiany tejże lokomotywy. W innym wątku pisałes o niedokładnościach popełnionych przez polskich tfurcuf darmowych dodatków - a nie sądzisz, że jakby ktoś podjął się repaintu tejże lokomotywy, zrobiłby jeszcze większy bubel?