@pietrek: Przecież to jest układ torowy terenów kopalnianych, skąd miałyby wziąc się tam perony?
Semafory powinny stać tylko przy wyjeździe z grupy odstawczo-wyjazdowej (tzn. przed samym wyjazdem na tor łączący bocznice ze szlakiem), w innych miejscach powinny się raczej pojawić manewrówki (jazda pociągowa w kierunku szlaku/ ze szlaku, jazda manewrowa po terenie kopalni).
@pietrek: Przecież to jest układ torowy terenów kopalnianych, skąd miałyby wziąc się tam perony?
Semafory powinny stać tylko przy wyjeździe z grupy odstawczo-wyjazdowej (tzn. przed samym wyjazdem na tor łączący bocznice ze szlakiem), w innych miejscach powinny się raczej pojawić manewrówki (jazda pociągowa w kierunku szlaku/ ze szlaku, jazda manewrowa po terenie kopalni).
Co do peronów w kopalniach są ale nie są użytkowe i zarastają i niszczeją :P Ja z czymś takim spotkałem się na linii piaskowej z Sosnowca Jęzora Centralnego do KWK Śląsk. Kiedyś PCC i KP Kuźnica obecnie PTK Holding miały swoje zakładowe EN57 którymi dostarczono pracowników tych firm. Obecnie dwa kible ma PCC z czego jedna jednostek przerobiona jest na pociąg sieciowy, natomiast druga jednostka niszczeje na terenie bocznicy w Jęzorze :P
Ostatnio zmieniony przez Kamil 23-04-2008, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 23-04-2008, 20:58
Cytat:
Co do peronów w kopalniach są ale nie są użytkowe i zarastają i niszczeją :P Ja z czymś takim spotkałem się na linii piaskowej z Sosnowca Jęzora Centralnego do KWK Śląsk. Kiedyś PCC i KP Kuźnica obecnie PTK Holding miały swoje zakładowe EN57 którymi dostarczono pracowników tych firm. Obecnie dwa kible ma PCC z czego jedna jednostek przerobiona jest na pociąg sieciowy, natomiast druga jednostka niszczeje na terenie bocznicy w Jęzorze :P
Tylko że tutaj nie ma peronów i takowych na planie nie zaznaczyłem. Już wiem co muszę zrobić ( zamieniam na Tm'ki). Problem zakończony.
Pokazuj w dzień, bo to nic tu nie widać...
A to : http://www.fotosik.pl/sho...cafce818e3db5c3 to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... multum identycznych, równiutkich drzew.
Pomógł: 56 razy Wiek: 38 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 852 Skąd: Kraków
Wysłany: 30-07-2008, 13:49
Ze smutkiem zawiadamiam o utracie mapy, w czasie prowadzonych nad nią prac doszło do zawieszenia systemu. Po ponownym uruchomieniu utraciłem wszelkie pliki związane z mapą. Niestety nie posiadam kopi zapasowej trasy. W związku z tym proszę moderatora o zamknięcie, a następnie usunięcie tematu.
Który to już raz zdarza sie podobna sytuacja, ile to już map zostało straconych. A przecież w łatwy sposób można tego uniknąć. Nie rozumiem osób którzy budują mapy lub modele lub po prostu mają jakiej ważne dane w komputerze i nie robią kopii zapasowej. Przecież wiadomo, że komputer to w sumie nieprzewidywalna maszyna i może chodzić miesiącami bez usterek, aż nagle.... możliwości jest wiele. Buduję mapę już ponad 2 lata i nie wyobrażam sobie nie robić kopii. Po każdym dłubaniu kopiuje cały custom i maps. Jakby nie to, to już z kilka, jak nie kilkanaście razy zaczynałbym od nowa. Miedzy innymi dzięki temu mapa ma już około 70 km. A tak to szkoda gadać.
_________________ Linia 91 Dębica-Przemyśl - obecnie 70 km. W budowie stacja Munina.
Video
mapa ładnie sie zapowiada. tylko na niektórych screenach za mało zróznicowana tekstura co było już pisane i za mało drzew, budynków, ale powtarzam tylko na niektórych screenach!!!
Ze smutkiem zawiadamiam o utracie mapy, w czasie prowadzonych nad nią prac doszło do zawieszenia systemu. Po ponownym uruchomieniu utraciłem wszelkie pliki związane z mapą. Niestety nie posiadam kopi zapasowej trasy. W związku z tym proszę moderatora o zamknięcie, a następnie usunięcie tematu.
szczawik napisał/a:
mapa ładnie sie zapowiada. tylko na niektórych screenach za mało zróznicowana tekstura co było już pisane i za mało drzew, budynków, ale powtarzam tylko na niektórych screenach!!!
Z całym szacunkiem szczawik, ale czy ty cokolwiek czytasz, czy tylko obrazki oglądasz? ......