FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Linia 87
Autor Wiadomość
Mannerheim
zaawansowany
nietutejszy...

Wysłany: 23-04-2008, 20:33   

@pietrek: Przecież to jest układ torowy terenów kopalnianych, skąd miałyby wziąc się tam perony?

Semafory powinny stać tylko przy wyjeździe z grupy odstawczo-wyjazdowej (tzn. przed samym wyjazdem na tor łączący bocznice ze szlakiem), w innych miejscach powinny się raczej pojawić manewrówki (jazda pociągowa w kierunku szlaku/ ze szlaku, jazda manewrowa po terenie kopalni).

Kamil 
znawca
Miedziak ;]

Wysłany: 23-04-2008, 20:54   

Mannerheim napisał/a:
@pietrek: Przecież to jest układ torowy terenów kopalnianych, skąd miałyby wziąc się tam perony?

Semafory powinny stać tylko przy wyjeździe z grupy odstawczo-wyjazdowej (tzn. przed samym wyjazdem na tor łączący bocznice ze szlakiem), w innych miejscach powinny się raczej pojawić manewrówki (jazda pociągowa w kierunku szlaku/ ze szlaku, jazda manewrowa po terenie kopalni).

Co do peronów w kopalniach są ale nie są użytkowe i zarastają i niszczeją :P Ja z czymś takim spotkałem się na linii piaskowej z Sosnowca Jęzora Centralnego do KWK Śląsk. Kiedyś PCC i KP Kuźnica obecnie PTK Holding miały swoje zakładowe EN57 którymi dostarczono pracowników tych firm. Obecnie dwa kible ma PCC z czego jedna jednostek przerobiona jest na pociąg sieciowy, natomiast druga jednostka niszczeje na terenie bocznicy w Jęzorze :P
Ostatnio zmieniony przez Kamil 23-04-2008, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 23-04-2008, 20:58   

Cytat:

Co do peronów w kopalniach są ale nie są użytkowe i zarastają i niszczeją :P Ja z czymś takim spotkałem się na linii piaskowej z Sosnowca Jęzora Centralnego do KWK Śląsk. Kiedyś PCC i KP Kuźnica obecnie PTK Holding miały swoje zakładowe EN57 którymi dostarczono pracowników tych firm. Obecnie dwa kible ma PCC z czego jedna jednostek przerobiona jest na pociąg sieciowy, natomiast druga jednostka niszczeje na terenie bocznicy w Jęzorze :P

Tylko że tutaj nie ma peronów i takowych na planie nie zaznaczyłem. Już wiem co muszę zrobić ( zamieniam na Tm'ki). Problem zakończony.

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 23-04-2008, 22:14   

Wschodnia część bocznicy przy kopalni (część wyjazdowa):

Część południowa:

Część południowo-wschodnia:

Część główna:

Prace trwają, następną porcję screenów będą z przystanku Lubartów Przedmieście i ze stacji Lubartów Główny.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez mgarkowski 23-04-2008, 22:15, w całości zmieniany 1 raz  

UBE
super trainz
kamil86 id=367236

Wysłany: 24-04-2008, 13:56   

http://www.fotosik.pl/sho...cafce818e3db5c3 poobkręcaj drzewka troszkę bo za jednolicie.

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 24-04-2008, 14:46   

kamil86 napisał/a:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=2cafce818e3db5c3 poobkręcaj drzewka troszkę bo za jednolicie.

To są drzewa Spline ,las1, las2, las3, stosuję je ze względu na lekkość i prostotę kładzenia.

Radziosław
zaawansowany

Wysłany: 24-04-2008, 18:45   

Pokazuj w dzień, bo to nic tu nie widać...
A to : http://www.fotosik.pl/sho...cafce818e3db5c3 to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... multum identycznych, równiutkich drzew.

mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz

Wysłany: 30-07-2008, 13:49   

Ze smutkiem zawiadamiam o utracie mapy, w czasie prowadzonych nad nią prac doszło do zawieszenia systemu. Po ponownym uruchomieniu utraciłem wszelkie pliki związane z mapą. Niestety nie posiadam kopi zapasowej trasy. W związku z tym proszę moderatora o zamknięcie, a następnie usunięcie tematu.

neptun 
super user

Wysłany: 30-07-2008, 14:25   

Który to już raz zdarza sie podobna sytuacja, ile to już map zostało straconych. A przecież w łatwy sposób można tego uniknąć. Nie rozumiem osób którzy budują mapy lub modele lub po prostu mają jakiej ważne dane w komputerze i nie robią kopii zapasowej. Przecież wiadomo, że komputer to w sumie nieprzewidywalna maszyna i może chodzić miesiącami bez usterek, aż nagle.... możliwości jest wiele. Buduję mapę już ponad 2 lata i nie wyobrażam sobie nie robić kopii. Po każdym dłubaniu kopiuje cały custom i maps. Jakby nie to, to już z kilka, jak nie kilkanaście razy zaczynałbym od nowa. Miedzy innymi dzięki temu mapa ma już około 70 km. A tak to szkoda gadać.

szczawik
super user

Wysłany: 27-03-2009, 08:46   

mapa ładnie sie zapowiada. tylko na niektórych screenach za mało zróznicowana tekstura co było już pisane i za mało drzew, budynków, ale powtarzam tylko na niektórych screenach!!!

Jamal 
znawca
Mapotwórca

Wysłany: 27-03-2009, 09:10   

mgarkowski napisał/a:
Ze smutkiem zawiadamiam o utracie mapy, w czasie prowadzonych nad nią prac doszło do zawieszenia systemu. Po ponownym uruchomieniu utraciłem wszelkie pliki związane z mapą. Niestety nie posiadam kopi zapasowej trasy. W związku z tym proszę moderatora o zamknięcie, a następnie usunięcie tematu.

szczawik napisał/a:
mapa ładnie sie zapowiada. tylko na niektórych screenach za mało zróznicowana tekstura co było już pisane i za mało drzew, budynków, ale powtarzam tylko na niektórych screenach!!!

Z całym szacunkiem szczawik, ale czy ty cokolwiek czytasz, czy tylko obrazki oglądasz? ......

szczawik
super user

Wysłany: 27-03-2009, 09:29   

ale gapa ze mnie:D rzeczywiście:) ale szkoda mapy:)
Ostatnio zmieniony przez szczawik 27-03-2009, 09:30, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu